Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica otvorila v Krupine novú detskú ambulanciu

11.1.2024

V Krupine počas minulého roka ordinovali iba dvaja detskí lekári. Ku koncu roka sa MUDr. Fraňová rozhodla svoju činnosť ukončiť, preto bolo nevyhnutné riešiť jej náhradu, aby sa predišlo nepriaznivému stavu vzhľadom na zabezpečenie poskytovania zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast. Vďaka spolupráci mesta a Nemocnice AGEL Zvolen sa detskú ambulanciu podarilo zachovať i zmodernizovať.

Dlhoročná detská lekárka MUDr. Milota Fraňová ukončila svoju činnosť k 31. 12. 2023, na detských pacientov z okresu Krupina by teda bez zásahu samosprávy a nemocnice zostával iba jediný detský lekár, a to MUDr. Martin Olej. Pri 22 500 obyvateľoch okresu by išlo o alarmujúci stav, ktorý však samospráva v spolupráci s vedením Nemocnice AGEL Zvolen začala preventívne riešiť už v polovici roka 2022. „Z pozície primátora mesta som približne pred rokom a pol požiadal vedenie Nemocnice AGEL Zvolen o pomoc pri riešení tejto situácie. Po celú dobu sme hľadali najideálnejšie riešenie a lekára, ktorý by bol ochotný túto ambulanciu viesť,“ uvádza primátor mesta Krupina Ing. Radoslav Vazan.

„Nové lekárky, MUDr. Sekerková a MUDr. Švecová, prevezmú do svojej agendy všetkých pacientov, ktorým sa venovala ich predchodkyňa, MUDr. Fraňová, a tiež deti narodené po 1. januári 2024. Postupne, po zabehnutí ambulancie, budú prijímaní aj ďalší detskí pacienti,“ vysvetlila riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá, MBA. Ambulancia sa nachádza priamo v budove krupinskej nemocnice, pričom ordinuje štyri dni v týždni. V dopoludňajších hodinách sú prijímaní chorí detskí a dorasteneckí pacienti, popoludní budú vykonávané preventívne prehliadky.

Ambulancia dostala aj nový vzhľad. „Na prispôsobenie priestorov boli potrebné menšie stavebné úpravy, zariadili a upravili sme ambulanciu, miestnosť pre sestru, rovnako aj čakáreň pre detských pacientov. Tieto úpravy prebiehali v spolupráci s mestom Krupina,“ povedala Ing. Veselá, MBA. Mesto Krupina do ambulancie zakúpilo aj CRP prístroj, ktorý je povinnou výbavou ambulancie a je veľmi dôležitý pri stanovovaní diagnózy a pomáha rozhodnúť o voľbe antibiotickej liečby. „Spoluprácu so spoločnosťou AGEL pri otvorení novej detskej ambulancie hodnotím na vysokej úrovni, v súčasnosti navyše úzko spolupracujeme aj na ďalších úpravách v priestoroch Nemocnice AGEL Krupina, a to rekonštrukcii a výmene výťahov. Budem rád, ak sa nám do budúcna podarí riešiť spoločne aj iné chýbajúce ambulancie pre občanov nášho okresu,“ priznal Ing. Vazan.

Späť