Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
[email protected]

O nemocnici

Zvolenská nemocnica otvára zrekonštruované fyziatricko-rehabilitačné oddelenie, preinvestovala 800-tisíc Eur

4.6.2024

Po desiatkach rokov v nezmenenom stave sa fyziatricko-rehabilitačné oddelenie Nemocnice AGEL Zvolen koncom roka 2023 dočkalo komplexnej rekonštrukcie. Tá trvala viac ako pol roka a okrem vynovených priestorov prinesie pacientom aj samostatnú recepciu. Nemocnica preinvestovala 800-tisíc Eur z vlastných zdrojov, pričom do nových priestorov presťahovala aj fyziatricko-rehabilitačné oddelenie z Polikliniky AGEL Zvolen II.

Od roku 2010 prevádzkuje Nemocnicu AGEL Zvolen spoločnosť AGEL SK a.s., pričom za toto obdobie pristúpila k menším zmenám fyziatricko-rehabilitačného oddelenia. Desiatky rokov činnosti si však vyžadovali väčší rekonštrukčný zásah. Potrebu celkovej obnovy oddelenia podporil aj fakt, že od 1. 7. 2023 sa súčasťou Nemocnice AGEL Zvolen stala bývalá Železničná poliklinika na ul. J. Jiskru 8 vo Zvolene, ktorá disponovala samostatným fyziatricko-rehabilitačným oddelením. Pre zabezpečenie optimálneho chodu, lepšiu zastupiteľnosť personálu a využitie prístrojovej techniky sa tieto oddelenia zlúčia vo vynovených priestoroch. Rekonštrukčné práce prebiehali od polovice novembra 2023, oddelenie začína opätovne fungovať vo vynovených priestoroch od 3. júna 2024.

„Rekonštrukciu fyziatricko-rehabilitačného oddelenia sme odštartovali v polovici novembra 2023 a našou víziou bolo ponúknuť pacientom moderné pracovisko s vlastnou recepciou, efektívne využiť kapacity a vytvoriť uzatvorenú čakáreň pre pacientov. Priestory sme vynovili po estetickej stránke, no zároveň sme ich funkčne rozšírili, aby dokázali poskytnúť komfort nielen rehabilitujúcim pacientom, ale aj personálu po zlúčení pracovísk po presťahovaní z Polikliniky AGEL Zvolen II.,“ objasňuje riaditeľka nemocnice Ing. Ľudmila Veselá, MBA.

V minulosti bolo oddelenie tvorené centrálnou chodbou so samostatne oddelenými pracoviskami. Po rekonštrukcii ho nahradil otvorenejší model, ktorý je riadený modernou recepciou a doplnený o pohodlnú čakáreň pre pacientov. „Po zlúčení s fyziatricko-rehabilitačným oddelením z Polikliniky AGEL Zvolen II. budeme pacientom prinášať komplexné portfólio služieb pohodlne na jednom mieste. V rámci rehabilitácií blízko spolupracujeme aj s oddeleniami nemocnice, či už hovoríme o domove ošetrovateľskej starostlivosti a rehabilitácii starších pacientov, alebo napríklad o gynekologicko-pôrodníckom oddelení a rehabilitácii po pôrode. Od roku 2023 zabezpečuje aj rehabilitáciu pacientov po implantácii trvalých endoprotéz už od pobytu pacienta na lôžku, a to aj vrátane sobôt,“ hovorí Mgr. Kamil Gregáň, vedúci fyzioterapeut fyziatricko-rehabilitačného oddelenia Nemocnice AGEL Zvolen. Pracovisko úzko spolupracuje aj s Centrom pre parkinsonizmus a extrapyramídové poruchy a obnovilo tiež cvičenie Vojtovou metódou pre deti. Pre samoplatcov má v ponuke klasické masáže bez indikácie lekára. Pacienti sa na rehabilitácie a ošetrenia môžu objednávať na novej recepcii od 3. júna aj telefonicky na 045/ 5201 263.

Rekonštrukcia fyziatricko-rehabilitačného oddelenia je ďalším z projektov, ktoré posúvajú poskytovanú zdravotnú starostlivosť vo zvolenskej nemocnici na vyššiu úroveň. Zvolenská nemocnica dlhodobo pristupuje k obnove jednotlivých budov a oddelení. Počas uplynulého roka sa venovala okrem rekonštrukcie pôrodnice a fyziatricko-rehabilitačného oddelenia aj príprave areálu na výstavbu lôžkovej časti chirurgického pavilónu, ktorý je spolufinancovaný čiastkou 33 miliónov Eur z Plánu obnovy a odolnosti.

Späť