Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
[email protected]

O nemocnici

Deň zdravia s Nemocnicou AGEL Zvolen lákal zaujímavými aktivitami aj ušľachtilým benefičným zámerom

17.5.2024

Zvolenská fun zóna na námestí počas 15. mája ožila Dňom zdravia s Nemocnicou AGEL Zvolen. Zvolenčania mali možnosť preveriť si kondíciu svojho zdravia, prezrieť si sanitku, zažiť canisterapiu či naučiť sa, ako si správne umývať ruky. Nad celým dňom sa vznášala ušľachtilá myšlienka pomoci Centru pre deti a rodiny Tŕnie, ktorému bola okrem charitatívnej zbierky od zamestnancov nemocnice odovzdaná aj krásna vyzbieraná suma – 530 Eur.

Prvotná myšlienka pomoci Centru pre deti a rodiny Tŕnie usporiadaním takéhoto podujatia skrsla v hlave vedúcej sestry urgentného príjmu Mgr. Kataríny Liptákovej, ktorá sa dlhodobo venuje dobrovoľníckej činnosti práve v tomto zariadení. „Deň zdravia s Nemocnicou AGEL Zvolen 2024 bol úspešným pilotom, ktorý ukázal dôležitosť vzdelávania a aj záujem verejnosti spoznať možnosti zlepšenia svojho zdravotného stavu. Akcia bola krásnou ukážkou spojenia profesionálnej práce zdravotníkov a dôvery občanov v ich schopnosti. No v neposlednom rade je potrebné povedať, že bez spolupráce všetkých dobrovoľníkov, sponzorov, personálu Nemocnice AGEL Zvolen, ako aj podpory zo strany vedenia nemocnice, by nebolo možné, aby sa čokoľvek z toho uskutočnilo. Preto ďakujeme všetkým zúčastneným a už dnes pracujeme na novinkách, ktoré vylepšia Deň zdravia s Nemocnicou AGEL Zvolen 2025,“ uviedla Mgr. Liptáková.

Počas celého dňa mali záujemcovia možnosť zapojiť sa do zaujímavých aktivít – meranie krvného tlaku, cukru a okysličenia krvi, nácvik prvej pomoci na špecializovanej figuríne, tipy na správne umývanie rúk s Minkom Špinkom, prehliadku sanitky AGEL Merea, canisterapiu s Canisterapeutickým združením Slovensko. Okrem toho vystúpili talentované deti z Centra pre deti a rodiny Tŕnie a žiaci konzervatória a základnej umeleckej školy Pink Harmony. Akciu podporili účasťou a autogramiádou aj hokejisti z HKM Zvolen. Chýbať nemohla ani hodnotná tombola a malých i veľkých potešil maskot doktorka AGI. Akcie sa zúčastnilo viac ako 500 ľudí zo Zvolena a okolia.

„Zažili sme úžasnú atmosféru Dňa zdravia s Nemocnicou AGEL Zvolen na námestí vo Zvolene. Prišli starší i rodiny s deťmi a hlavnou myšlienkou bola charita, pomoc pre deti z Centra pre deti a rodiny Tŕnie. Na záver sme mohli odovzdať šek vo výške 530 Eur, notebook pre deti na školské a mimoškolské aktivity a charitatívnu zbierku, ktorú pripravili zamestnanci nemocnice. Deti na námestí potešil maskot, doktorka AGI a pocítili sme tiež výbornú náladu ľudí a veľa úprimných poďakovaní. Zo srdca aj my všetkým ďakujeme,“ uviedla Mgr. Iveta Chreneková, predseda Správnej rady NADÁCIE AGEL.

Nemocnica AGEL Zvolen ďakuje všetkým, ktorí sa zapojili do organizácie tohto podujatia, osobitne študentom Strednej zdravotníckej školy, ktorí boli veľmi nápomocní pri organizácii a zároveň si vyskúšali priamy kontakt s pacientom v praxi. Veľké poďakovanie patrí aj všetkým zúčastneným a všetkým, ktorí podporili Centrum pre deti a rodiny Tŕnie.

Späť