Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenskí hokejisti dokazujú, že nepatria iba na ľad – nová spolupráca s Nemocnicou AGEL Zvolen prináša pomoc na viacerých úrovniach

23.6.2023

Od júna tohto roka rozbehla Nemocnica AGEL Zvolen naplno spoluprácu s hokejovým klubom HKM Zvolen. Strieborní extraligoví bojovníci počas Hokejovej kvapky krvi darovali najvzácnejšiu tekutinu, juniori a dorastenci zase dokázali, že sa vedia popasovať nielen s pukom na ľade, ale aj s lopatou či motykou – spoločne pomohli zasadiť nové stromčeky a zveľadiť areál nemocnice.

„Veľmi nás teší táto spolupráca, vďaka ktorej môžeme svetu ukázať, že náš klub je nielen o hokeji, ale najmä o hodnotách, s ktorými naši hokejisti aktívne žijú. Či už je to o darovaní krvi, ktorá zachraňuje životy alebo o práci priamo s lopatou či rýľom v ruke, sme radi, že sme súčasťou,“ priznáva Ing. Miroslav Brumerčík, výkonný riaditeľ klubu HKM Zvolen.

Hokejová kvapka krvi prilákala hokejistov, trénerov i fanúšikov a obohatila krvnú banku v časoch nedostatku o viac ako 7 litrov tejto vzácnej tekutiny. Obdivuhodné je, že hokejisti si nielen našli čas a odvahu na darovanie krvi, ale dokázali ho skĺbiť aj s nabitým harmonogramom tréningov. „Športovci vo všeobecnosti lepšie tolerujú odbery krvi a nebýva im pri nich nevoľno, pozor si však treba dať na oddychový režim pred aj po darovaní krvi. To znamená vynechať v daný deň tréning, dopriať si dostatok oddychu, tekutín či výživnú stravu, aby sa telo dokázalo dobre zregenerovať a odber neovplyvnil športový výkon,“ vysvetľuje MUDr. Laura Ladzianska z mobilnej odberovej jednotky AGEL Merea, ktorá odbery realizuje pod záštitou oddelenia hematológie a transfuziológie Nemocnice AGEL Komárno.

Poďakovanie zo strany nemocnice patrí aj zvolenskej hokejovej mládeži. Juniori a dorastenci stredajší tréning presunuli zo štadióna do areálu nemocnice, kde pomohli s jeho revitalizáciou. Spoločnými silami za stáleho dozoru trénerov pomohli s vyklčovaním kríkov, ktoré bránili koseniu a rozhľadu pri výjazde z areálu. Zasadili taktiež 10 nových stromčekov, ktoré nielen dlhodobo skrášlia areál, ale taktiež im pri každej návšteve nemocnice pripomenú, že aj oni priložili ruku k dielu, ku krajšiemu areálu nemocnice  a k zelenšiemu Zvolenu.

Späť