Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Masáž bez indikácie lekára? Od apríla už aj v Nemocnici AGEL Zvolen

21.4.2023

Bolesti či stuhnutosť chrbta trápia ženy i mužov v rôznom veku bez ohľadu na typ zamestnania či životný štýl. Najmä mladšie ročníky však nemajú čas navštíviť ortopéda alebo fyziatra, ktorý by ich na masáž odporúčal. Nemocnica AGEL Zvolen preto od apríla rozšírila ponuku služieb na Fyziatricko-rehabilitačnom oddelení o klasickú masáž bez potreby indikácie lekára.

„Na klasickú masáž sa môžu záujemcovia objednať na konkrétny termín trojako – telefonicky na čísle 045/5201577, e-mailom na froamb@nzv.agel.sk alebo osobne v ambulancii FRO, ktorá sa nachádza v budove polikliniky napravo od recepcie. Cena masáže je 12 €, pričom ju vykonáva masér s odborným stredoškolským vzdelaním a praxou v odbore,“ informuje Mgr. Soňa Melichová, vedúci fyzioterapeut Fyziatricko-rehabilitačného oddelenia Nemocnice AGEL Zvolen.   

Klasická masáž pre samoplatcov je služba pre všetkých, ktorí potrebujú odbornú liečebnú masáž, no nemajú čas čakať na vyšetrenie u odborného lekára. Ide o účinný prostriedok v liečbe i prevencii stuhnutého svalstva najmä v okolí chrbtice. Je tiež skvelým doplnkom tréningových programov športovcov, ktorým pomôže s uvoľnením svalstva po záťaži. Klasická masáž podporuje prekrvenie pokožky, podkožia, svalov, šliach a fascií. Pomáha tiež uvoľňovať stuhnuté a bolestivé svaly a má celkový povzbudzujúci účinok na telesnú výkonnosť, relax a spánok.

Táto procedúra je vhodná nielen pre tých, ktorí trpia bolesťami či stuhnutosťou svalov, ale aj ako prevencia proti takýmto ťažkostiam. Pozor si však treba dať na kontraindikácie. Pokiaľ má pacient horúčkovité stavy, akútne zápalové ochorenie, krvácavé stavy, kŕčové žily v dolných končatinách, nádorové ochorenie, ťažkú poruchu prekrvenia či ide o pooperačný stav v rámci brušnej dutiny a hrudníka, táto masáž sa neodporúča. Tesne po zvýšenej fyzickej námahe sa taktiež odporúča počkať s masážou aspoň do druhého dňa.

Späť