Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie vo Zvolene dostane nový vzhľad, nemocnica preinvestuje viac ako 700-tisíc eur

29.11.2023

Nemocnica AGEL Zvolen postupne obnovuje jednotlivé oddelenia. Na záver roka bohatého na zmeny a rekonštrukcie sa nemocnica pustila do komplexnej renovácie fyziatricko-rehabilitačného oddelenia. Zmena na tomto oddelení prichádza po desiatkach rokov a prinesie nielen obnovu priestorov, ale aj úpravu v pôdoryse. Oddelenie sa kvôli rekonštrukcii dočasne presťahovalo bez toho, aby to malo vplyv na poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

Spoločnosť AGEL SK a.s. prevádzkuje Nemocnicu AGEL Zvolen od roku 2010, odkedy krok po kroku pristupuje k postupnej obnove jednotlivých oddelení. Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie za desiatky rokov svojej činnosti prešlo niekoľkými menšími zmenami, jeho celkový vzhľad i rozmiestnenie si však vyžadujú väčší renovačný zásah. Ten nemocnica odštartovala v polovici novembra 2023. „Celková rekonštrukcia nášho fyziatricko-rehabilitačného oddelenia prinesie efektívnejšie umiestnenie pracovísk, novú recepciu a uzatvorenú čakáreň pre pacientov. Zároveň prinesie rozšírenie priestorov, ktoré je prípravou na presťahovanie pracovísk bývalej Železničnej polikliniky, aktuálne už Polikliniky AGEL Zvolen II.,“ objasňuje rekonštrukčné plány riaditeľka nemocnice Ing. Ľudmila Veselá, MBA.

Aktuálny vzhľad oddelenia, ktorý je tvorený centrálnou chodbou a samostatne oddelenými pracoviskami tak nahradí nový otvorený model s modernou recepciou a pohodlnou čakárňou. Oddelenie po zlúčení fyziatricko-rehabilitačného oddelenia v Nemocnici AGEL Zvolen a Poliklinike AGEL Zvolen II. prinesie komplexné portfólio služieb, ktoré bude podľa aktuálne nastaveného trendu naďalej rozširovať. „Pracovisko spolupracuje s gynekologicko-pôrodníckym oddelením, rozšírilo svoje činnosti o špecifické rehabilitácie pacientov Centra pre parkinsonizmus a extrapyramídové poruchy a v roku 2023 zabezpečuje aj rehabilitáciu pacientov po implantácii už od pobytu pacienta na lôžku, vrátane sobôt,“ vymenúva riaditeľka nemocnice.

Rekonštrukčné práce prebiehajú od polovice novembra, pričom oddelenie sa dočasne presťahovalo a funguje v priestoroch Polikliniky AGEL Zvolen II. na ulici J. Jiskru číslo 8. Celková suma vyhradená na rekonštrukciu oddelenia je 770 000 eur a nemocnica ju financuje z vlastných zdrojov. Rekonštrukcia fyziatricko-rehabilitačného oddelenia je ďalším z projektov, ktoré posúvajú úroveň poskytovanej zdravotnej starostlivosti vo zvolenskej nemocnici na vyššiu úroveň. Komplexnú rekonštrukciu v tomto roku podstúpila aj strecha polikliniky a prvé poschodie Spoločného pavilónu, z ktorého sa stalo nadštandardné oddelenie. Vo svojej finálnej fáze je aj rekonštrukcia pôrodnice, ktorá trvá od apríla tohto roku a znovuotvorená by mala byť ešte pred Vianocami.

Späť