Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

NADÁCIA AGEL darovala zvolenskej nemocnici špeciálne operačné prístroje

13.11.2023

NADÁCIA AGEL aj v tomto roku použila výťažok z 2 % z daní na nákup a darovanie špeciálnych prístrojov pre nemocnice skupiny AGEL SK. 10 prístrojov v celkovej hodnote 46 000 eur putovalo do 7 nemocníc, kde prispejú k zvýšeniu komfortu a kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Vo zvolenskej nemocnici sa tak tešia novým artroskopickým optikám aj špičkovému relaxometru.

Oba prístroje boli umiestnené na oddelenie centrálnych operačných sál Nemocnice AGEL Zvolen, nebudú však slúžiť priamo tomuto oddeleniu. Artroskopické optiky sú využívané operatérmi z ortopedicko-traumatologického oddelenia pri artroskopiách kĺbov. Ide o mini-invazívne zákroky, ktoré sa v súčasnosti tešia veľkej popularite a považujú sa za štandardné postupy 21. storočia chirurgie pohybového systému. „Táto moderná operačná metóda nám umožňuje vidieť kĺb bez väčšieho rezu – v podstate potrebujeme iba otvor – port  veľkosti jedného centimetra, aby sme do kĺbu zaviedli kameru,“ vysvetľuje MUDr. Michal Rybár, primár ortopedicko-traumatologického oddelenia Nemocnice AGEL Zvolen. Počas operácie je do otvoru zavedená artroskopická optika, na ktorú sa pripevní hlava kamery, ktorá prenáša obraz z kĺbu na monitor. Nemocnica dostala do daru až tri takéto optiky v celkovej hodnote viac ako 5 000 eur. 

Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny sa tiež teší z nových prístrojov – dvoch relaxometrov v hodnote 2 640 eur. „Relaxometer je prístroj, ktorý slúži na meranie odoziev svalov na elektrické stimuly. Umožňuje tiež monitoring hĺbky nervovej blokády a mieru relaxácie pacienta, a tak dokáže pomôcť anestéziológovi aj s dávkovaním anestézie,“ objasňuje MUDr. Róbert Thonhauser, primár oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny Nemocnice AGEL Zvolen. Relaxometre je možné použiť ako na dospelých, tak aj na detských pacientov.

 

„Poslaním NADÁCIE AGEL je pomáhať a vďaka finančným prostriedkom z 2 % daní od lekárov, sestier, vedenia a celého personálu nemocníc môžeme každoročne zakúpiť potrebné prístroje pre zdravotnícke zariadenia s cieľom zlepšenia podmienok a modernizácie prístrojov, ktoré zvyšujú komfort a kvalitu zdravotnej starostlivosti. Zakúpenie týchto špeciálnych prístrojov je veľká investícia, ale jej prínos pre pacientov môže byť neoceniteľný,“ uviedla predsedníčka Správnej rady a riaditeľka NADÁCIE AGEL Mgr. Iveta Chreneková. 10 rôznych prístrojov, ktoré v roku 2023 zakúpila NADÁCIA AGEL pre zdravotnícke zariadenia skupiny AGEL SK, bude slúžiť pacientom v rôznych regiónoch Slovenska.

 

Späť