Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Nemocnica AGEL Zvolen zorganizovala druhý ročník Operačného kongresu

6.10.2023

Renomovaní odborníci z rôznych oblastí medicíny prednášali o viacerých zaujímavých témach počas druhého ročníka Operačného kongresu, ktorý organizuje a odborne zastrešuje Nemocnica AGEL Zvolen. Kongres bol určený pre lekárov zo spádovej oblasti, pričom zásadnou myšlienkou bolo predstavenie portfólia operačných služieb, noviniek a zmien, ktorými nemocnica za posledný rok prešla.

„K príprave Operačného kongresu nás priviedla myšlienka pravidelne informovať kolegov lekárov v spádovej oblasti o tom, ako sa naša nemocnica mení a rozvíja, aké operačné výkony realizujeme, aké novinky sme zaviedli a čo plánujeme. Lekári v odborných ambulanciách mimo nemocnice vedia potom informovať svojich pacientov o možnostiach operačnej liečby v regióne,“ približuje zámer kongresu riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá, MBA. 

Spolupráca medzi Nemocnicou AGEL Zvolen a ambulantnými lekármi v regióne je zásadná v reťazci poskytovania kvalitnej zdravotnej starostlivosti. Ak totiž lekár pozná možnosti liečby v najbližšej dostupnej nemocnici, vie ich predstaviť i pacientovi. „Pre nás je takáto spolupráca dôležitá hlavne preto, že je prínosná pre pacienta, ktorý možno nevie o tom, že konkrétny výkon mu vieme poskytnúť v mieste jeho bydliska a nemusí kvôli operačnému zákroku cestovať,“ vysvetľuje riaditeľka nemocnice.

Špičkoví odborníci z nemocnice v tomto roku lekárom predstavili zákroky v rámci gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, onkochirurgie, ortopedicko-traumatologického oddelenia, anestéziológie či  herniológie. Prednášajúci operatéri zúčastneným priblížili nielen priebeh samotnej operácie, ale aj podrobnosti týkajúce sa obdobia pred a po operácii. „Operatéri na týchto podujatiach komunikujú kolegom možnosti predoperačnej a pooperačnej liečby, prípadnú rehabilitáciu a majú pri tom na zreteli predovšetkým skrátenie práceneschopnosti pacienta a zvýšenie jeho komfortu,“ uzatvára Ing. Ľudmila Veselá, MBA.

Späť