Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica spúšťa poslednú fázu obnovy gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Hospitalizácií budúcich mamičiek sa to nijako nedotkne

31.3.2023

Nemocnica AGEL Zvolen začína od apríla s poslednou fázou rekonštrukcie svojho gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Po vynovenej lôžkovej časti a zrekonštruovanom zázemí oddelenia prichádza na rad samotný pôrodný trakt. Ten prejde kompletnou zmenou. Budúce mamičky dočasne budú privádzať na svet svoje bábätká v náhradných, ale pekných a plne prispôsobených dočasných priestoroch pôrodnice. Celá rekonštrukcia by mala byť ukončená do konca roku 2023. Hospitalizácií ani počtu lôžok či poskytovanej zdravotnej starostlivosti sa dočasné zmeny nijakým spôsobom nedotknú.

V závere marca sa začalo so sťahovaním vybavenia pôrodnice vo Zvolene do nových, dočasných priestorov. Potrebám pôrodnice sa dočasné priestory plne prispôsobili a nemocnica tieto zmeny realizovala vo vlastnej réžii. ,,Od apríla máme pôrodný trakt umiestnený v operačnom trakte na 3. poschodí Chirurgického pavilónu. Hospitalizácií pacientiek sa nový režim nijak nedotkne, len budúce mamičky budú nateraz rodiť na inom poschodí ako doposiaľ, kde je kompletné medicínske aj technologické vybavenie na požadovanej úrovni,“ vysvetľuje námestník riaditeľa a primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia zvolenskej nemocnice MUDr. Andrej Jenčo. V priebehu dňa sa už narodilo aj prvé bábätko v dočasných nových priestoroch pôrodnice. Dievčatko sa volá Mária Magdaléna a na svet sa prihlásila dnes 31. marca 2023 o 9:45 s mierami 3350 g a 51 centimetrov.

,,Nemocnica v uplynulých rokoch do rekonštrukcie lôžkových jednotiek, ako aj ambulantných a prevádzkových priestorov investovala takmer 650 tisíc eur, kedy bolo zrekonštruované oddelenie šestonedelia, novorodenecké oddelenie, ďalej boli vybudované  nadštandardné izby a ambulantný trakt.  Aktuálna tretia a posledná fáza komplexnej obnovy bude stáť 1,28 milióna eur, ktoré nemocnica investuje z vlastných zdrojov,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá, MBA.

GPO teda čaká rekonštrukcia pôrodných boxov a operačnej sály pre cisárske rezy. Rekonštrukcia počíta s vybudovaním 4 samostatných pôrodných izieb, zachovávajúcich intimitu tak, aby rodička pri pôrode nebola vyrušovaná a mala čo najvyšší komfort.

Zvolenská pôrodnica má v regióne vynikajúce meno, je stále viac vyhľadávaným zdravotníckym zariadením pre budúce mamičky nielen po medicínskej stránke a veľmi citlivým empatickým prístupom, ale aj doplnkovými službami. Od februára nemocnica prevádzkuje doplnkovú ambulanciu s 3D/4D sonom, mamičky môžu navštevovať predpôrodné kurzy. Nemocnica poskytuje individuálnu fyzioterapiu pre pacientky hospitalizované na gynekologicko-pôrodníckom oddelení, hospitalizované pacientky si môžu objednať VIP stravu. Samozrejmosťou je umožnenie prítomnosti otca dieťaťa, resp. inej sprevádzajúcej osoby pri pôrode, bonding a ďalšie moderné metódy.

Ročne sa tu narodí 1200 – 1300 detí, čo predstavuje približne 22% zo všetkých detí  narodených v tomto kraji.

 

Späť