Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská pôrodnica ponúka rodičkám novinku, ktorá uľahčí pôrod

15.2.2023

Nemocnica AGEL Zvolen prichádza s novinkou na gynekologicko-pôrodníckom oddelení, ktorá má uľahčiť či spríjemniť čakanie na pôrod. Je ňou bylinná náparka.

,,Liečivá bylinná náparka hrádze slúži na uvoľnenie svalov panvového dna, pripravuje a zvlhčuje pôrodné cesty a napomáha aj k zmäkčeniu krčka maternice.  Ide o procedúru, v ktorej sa  spájajú účinky fytoterapie, termoterapie, hydroterapie a aromaterapie,“ vysvetľuje lekárka zvolenského gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia MUDr. Lucia Ambrozová.

Podmienkou na použitie bylinnej náparky je ukončený 38. týždeň tehotenstva. Je možné ju využiť v prvej dobe pôrodnej, nakoľko pomáha pri uvoľnení a zvlhčení pôrodných ciest. Vzniknuté teplo spolu s bylinnými výparmi pôsobí blahodarne, relaxačne a pomáha pri znižovaní bolesti v oblasti hrádze.

Bylinnú náparku môže využiť každá rodička, ktorá o to požiada, využiť sa však môže len na pôrodnej sále. Vo zvolenskej nemocnici používajú na náparky zmes tzv. „voňavý pôrod“. Náparka sa dá využívať aj v období šestonedelia. Správna zmes bylín skracuje dobu popôrodného krvácania a urýchľuje zavinovanie maternice. Táto zmes má antibakteriálne účinky a podporuje tvorbu materského mlieka. 

Zvolenská nemocnica je známa tým, že tamojšie gynekologicko-pôrodnícke oddelenie sa snaží prinášať novinky, rešpektovať a vychádzať v ústrety budúcim mamičkám. Preto nemocnicu teší, že v marci naši lekári a pôrodné asistentky absolvujú Kurz pre pôrodnice s pôrodnou asistentkou Annou Kohútovou a

tak budú môcť okrem bylinnej náparky poskytovať napríklad aj rebozo či zavinovanie počas pôrodu.

Späť