Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

V areáli zvolenskej nemocnice začali búrať starú kotolňu

16.12.2022

Začala sa plánovaná sanácia poškodenej časti budovy bývalej kotolne v Nemocnici AGEL Zvolen. Staticky narušenú prístavbu je potrebné zbúrať predovšetkým z dôvodu bezpečnosti. Za pár dní by po zásahu ťažkej techniky mala byť riziková časť budovy odstránená a prechod pre pacientov opätovne sprístupnený. Nemocnica prosí pacientov a návštevníkov nemocnice o pochopenie kvôli dočasným obmedzeniam.

V spolupráci s Banskobystrickým krajom sa sanácia budovy chystala niekoľko týždňov. V pondelok ráno bolo zástupcom vlastníka  - Banskobystrického samosprávneho kraja odovzdané stavenisko. Na mieste bola účastná aj firma, ktorá včera začala so sanačnými prácami. Najdôležitejšia pri tomto neštandardnom búraní je bezpečnosť. ,,V priebehu posledných dní sme museli pripraviť vstupnú cestu. Zabezpečili sme dostatok priestoru pre nákladné vozidlá, aby mohli privážať potrebný materiál. Bol zrealizovaný štrkový návoz ako podložie pred búrací stroj, ďalšie oceľové komponenty slúžia na ochranu komunikácie a plynových rozvodov,“ hovorí vedúci technického úseku Nemocnice AGEL Zvolen Vladimír Čaňo. Základom asanácie je oddeliť tú časť kotolne, ktorá sa búra.  Od včera pokračujú práce na uvoľňovaní strešnej časti na tej časti kotolne, ktorá sa bude búrať.  Nasledovať bude práca ťažkej techniky – špeciálneho búracieho stroja. To si vyžiadalo aj opatrenia v súvislosti s obmedzením parkovania v spodnej časti pred nemocnicou. ,,Od štvrtka začíname samotné búranie, predpokladáme vzhľadom na objem materiálu, že práce budú zrealizované veľmi rýchlo“ dodáva V. Čaňo.

,,Budovu kotolne Nemocnica AGEL Zvolen dlhodobo nevyužíva, budova začala praskať a hoci bola podopretá betónovými piliermi, jej aktuálny statický stav sa ešte zhoršil vplyvom poveternostných podmienok. Kým sa sanácia kompletne zrealizuje, prosíme všetkých pacientov, návštevníkov nemocnice aj obslužné a dodávateľské subjekty o rešpektovanie zákazu parkovania, pohybu a dodržiavanie obchádzok. Pri týchto prácach bude blokovaná časť okolia nemocnice. Je to predovšetkým v záujme ochrany zdravia, aby sa nikomu nič nestalo,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.

Havarijný stav bývalej kotolne sa zhoršil v polovici septembra. Nemocnica v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom prijala okamžité opatrenia. Pacienti odvtedy musia dočasne na vstup do Polikliniky a na detské oddelenia využívať hlavný vchod v areáli nemocnice.

Späť