Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

V Dome ošetrovateľskej starostlivosti zvolenskej nemocnice pacienti rehabilitujú na dennej báze

24.11.2022

Dom ošetrovateľskej starostlivosti - novootvorené zariadenie Nemocnice AGEL Zvolen poskytuje ošetrovateľskú starostlivosť a rehabilitáciu pre pacienta na lôžku po pobyte v nemocnici, alebo ako prevenciu pre podporu a uchovanie zdravia, predchádzanie možným komplikáciám, pre zmiernenie bolesti alebo iných prejavov ochorení. Súčasťou poskytovaných služieb je aj rehabilitácia, ktorú klientom DOS poskytuje kvalifikovaný personál fyziatricko-rehabilitačného oddelenia. Pacienti, ktorí vyžadujú nepretržitú zdravotnú starostlivosť tak majú možnosť cvičiť a rozvíjať mobilitu, sebestačnosť, silu a aj kondíciu.

Dom ošetrovateľskej starostlivosti (DOS) využívajú pacienti, ktorých zdravotný stav vyžaduje ošetrovateľskú starostlivosť, asistenciu a pomoc so základnými hygienickými potrebami a ich rodina sa o nich po ich bezprostrednom prepustení nedokáže postarať. „Rehabilitácia pacientov v zariadení DOS prebieha raz denne vždy v pracovných dňoch,“ približuje Mgr. Soňa Melichová, vedúci fyzioterapeut fyziatricko-rehabilitačného oddelenia nemocnice. „Druh cvičenia závisí od diagnózy pacienta a jeho aktuálneho stavu. U seniorov ide najmä o cvičenie vedené k podpore mobility, sebestačnosti, sily a kondície. Aby sa aj doma vedeli o seba postarať v čo najväčšej možnej miere,“ upresňuje fyzioterapeutka.

V DOS majú rehabilitácie takmer všetci pacienti. Indikujú ich lekári z oddelení, odkiaľ boli preložení alebo aj na základe vlastnej požiadavky. Zmeny na zdravotnom stave pacientov je možné sledovať veľmi individuálne. „Závisí to od spolupráce pacienta, jeho aktuálneho stavu, diagnózy a pod.,“ vysvetlila vedúca fyzioterapeutka S. Melichová.

Novovzniknuté zariadenie otvorili 7. novembra tohto roka. Ide o veľmi žiadané zariadenie, ktorých je na Slovensku stále málo. Jeho pridanou hodnotou je lokalita v priestoroch nemocnice, takže v prípade akýchkoľvek komplikácií je urgentná pomoc bezprostredne na blízku.

Späť