Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Pri zvolenskej nemocnici uzatvorili miestnu komunikácie a chodník. Dôvodom je havarijný stav starej, nevyužívanej kotolne

23.9.2022

Od dnešného dňa je pri Nemocnici AGEL Zvolen uzatvorená časť komunikácie a chodníka vedúcej k Poliklinike. Dôvodom je náhly havarijný stav budovy starej, nevyužívanej kotolne. Nemocnica v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom prijala okamžité opatrenia. Pacienti musia dočasne na vstup do Polikliniky a na detské oddelenia využívať hlavný vchod v areáli nemocnice.

„Dňa 12.9.2022 bolo zistené poškodenie budovy bývalej kotolne. Ide o statickú poruchu časti budovy, ktorá je v tesnej blízkosti verejnej miestnej komunikácie a chodníka. Na základe tohto zistenia bol informovaný vlastník budovy, ktorým je Banskobystrický samosprávny kraj a boli prijaté okamžité opatrenia. Najdôležitejším krokom je z dôvodu možného ohrozenia zabezpečenie časti  komunikácie, zamedzenie chodcom a autám, aby pri rizikovej budove neprechádzali,“ hovorí vedúci technicko-prevádzkového úseku Nemocnice AGEL Zvolen Vladimír Čaňo. Obchádzka bude  vyznačená dočasným dopravným značením, ktoré schválila polícia aj mesto.

„Budovu kotolne Nemocnica AGEL Zvolen nevyužíva, budova praská a hoci je podopretá betónovými piliermi, jej aktuálny statický stav sa ešte zhoršil vplyvom poveternostných podmienok. Iniciovali sme stretnutie so zástupcami vlastníka, na mieste bol situáciu posúdiť statik. Budovu bude pravdepodobne nutné zbúrať. Kým sa sanácia zrealizuje, prosíme všetkých pacientov, návštevníkov nemocnice aj obslužné a dodávateľské subjekty o rešpektovanie zákazu parkovania, pohybu a dodržiavanie obchádzok. Je to predovšetkým v záujme ochrany zdravia, aby sa nikomu nič nestalo,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.

Späť