Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenskú nemocnicu stráži súkromná bezpečnostná služba. Stará sa o bezpečnosť majetku, zamestnancov aj pacientov

7.6.2022

Každodenný chod Nemocnice AGEL Zvolen sa po dvoch pandemických rokoch vrátil do normálu. Do zdravotníckeho zariadenia chodí veľké množstvo pacientov, návštevníkov, a preto je dôležité, aby nemocnica bola bezpečným miestom pre každého, kto do nej prichádza. Nemocnica v posledných mesiacoch do rozvoja a kvality služieb investovala milióny eur, preto je dôležité, aby technológie, vybavenie aj zariadenie, boli chránené. Už niekoľko týždňov sa stará o bezpečnosť v nemocnici súkromná bezpečnostná služba. Ako už prvé skúsenosti ukazujú, ich pôsobenie prispelo k tomu, že prípadné incidenty sa znížili na minimum.

Areál zvolenskej nemocnice je rozsiahly, nachádzajú sa tu mnohé budovy, ale aj rôzne miesta, ktoré nie sú veľmi frekventované. Neraz sa tu vyskytli aj asociáli či bezdomovci, v nočných hodinách na urgentný príjem prichádzajú aj ľudia pod vplyvom alkoholu, narkomani, rôzni neprispôsobiví občania. Dôležité je tiež chrániť tie časti, ktoré počas noci a víkendov  nie sú v prevádzke.

„Sme radi, že nemocnica sa výrazne posunula v kvalite poskytovaných služieb, máme nové ambulancie, operačné sály, jednodňovú zdravotnú starostlivosť s najmodernejším vybavením. Je našou povinnosťou, aby sme sa starali o majetok zriaďovateľa, ktorým je Banskobystrický samosprávny kraj a tiež o majetok spoločnosti AGEL,“ vysvetlila riaditeľa Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá. Nemocnica teda využíva služby SBS, pričom spolupráca je v oblasti napojenia objektov na pult centrálnej ochrany (špecializované pracovisko s 24 hodinovou prevádzkou), osobná prítomnosť v nemocnici počas pravidelných prehliadok. „Ak by sa čokoľvek nepredvídané udialo vo dne či v noci, máme aj možnosť privolať SBS telefonicky na okamžitý zásah, či už na ochranu osôb alebo majetku,“ uviedla riaditeľka nemocnice.

Všetci, ktorí do areálu nemocnice prichádzajú, sú o prítomnosti SBS informovaní formou informačných nálepiek, o novinke majú znalosť aj všetci zamestnanci s tým, že v prípade potreby zásahu môžu kontaktovať pracovníkov SBS. Bezpečnostná firma u nás pôsobí len pár týždňov, ale je to citeľná pomoc. Za ten čas sme mali len drobné incidenty,“ dodala Ing. Veselá.

Späť