Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica využíva na internej JIS nové prístrojové vybavenie

12.5.2022

Nemocnica AGEL Zvolen sa snaží modernizovať svoje prístrojové vybavenie. Na internom oddelení využívajú nový prístroj Prismaflex, určený pre kriticky chorých pacientov, ktorí vyžadujú dialýzu. Nemocnica má aj vyškolený personál, dve sestry, ktoré sa s novinkou naučili pracovať už na jar vďaka wordshopu na Morave a následne boli zaučené všetky kolegyne na OAIM a JIS. Prístroj uľahčuje a skvalitňuje starostlivosť o hospitalizovaných pacientov.

„V závere marca sme sa zúčastnili školenia vo Veľkých Pavloviciach. Dozvedeli sme sa o nových možnostiach prístroja Prismaflex tak z pohľadu teórie, ale aj jeho praktického použitia,“ hovorí Mgr. Anna Guttenová, manažérka dennej zmeny Interného oddelenia Nemocnice AGEL Zvolen. „Prismaflex pomáha pri liečbe kriticky chorých pacientov, už sme ich využili u 13 pacientov. Prístroj zahŕňa v sebe viaceré spôsoby liečby, pomocou ktorých sa usilujeme upraviť zloženie krvi pacienta s cieľom pozitívne ovplyvniť chorobný proces v zmysle vyliečenia, alebo aspoň zastabilizovania klinického stavu pacienta,“ dopĺňa sestra dennej zmeny Emília Matušovičová. Nový prístroj pomáha aj pri zhoršení stavu pacienta napríklad pri nedostatočnej činnosti srdca, obličiek či pečene a svoje využitie má aj pri ochorení covid 19. „U viacerých prípadov, keď sme prístroj použili sa zdravotný stav pacienta reálne zlepšil, objektívne je to veľký prínos pri liečbe,“ udávajú z praxe zamestnankyne interného oddelenia zvolenskej nemocnice.

Späť