Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica vytvorila pre akútnych pacientov nadštandardné oddelenie

10.5.2022

Nemocnica AGEL Zvolen v rámci zvyšovania kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti vytvorila pre pacientov tzv. nadštandardné oddelenie. Má kapacitu 20 lôžok a je určené pre pacientov interného a neurologického oddelenia. Samozrejmosťou je nadštandardné vybavenie, bezbariérovosť a erudovaný personál s dlhoročnou praxou. Za pobyt na tomto oddelení si pacient pripláca od 10 € do 20 € za deň.

„Na tomto oddelení ide o spojenie dvoch internistických disciplín oddelenia interného a neurologického, čo znamená, že na tomto oddelení môžu byť pacienti tak interní, ako aj neurologickí. Do budúcna plánujeme oddelenie rozšíriť o chirurgickú disciplínu. Je to teda interdisciplinárne pracovisko, kde pracuje  skutočne skúsený zdravotnícky personál s dlhoročnou praxou,“ hovorí vedúca sestra PhDr. Zuzana Bukovcová, dipl.sestra, so špecializáciou v starostlivosti o dospelých.

Nadštandardné oddelenie sa  nachádza na prízemí Spoločného pavilónu v areáli nemocnice. Disponuje dvadsiatimi lôžkami. Deväť izieb je dvojlôžkových a dve sú jednolôžkové. Jedna je vybavená  kompletným sociálnym zariadením so sprchou a toaletou, na izbe má pacient k dispozícii mikrovlnku a varnú kanvicu. „Všetky izby sú bezbariérové, priestranné a vkusne zariadené. Toto pracovisko prešlo kompletnou rekonštrukciou, ktorá významne ovplyvnila komfort pacienta. Sme oddelenie, ktoré poskytuje akútnu zdravotnú starostlivosť. Našim cieľom je spokojný pacient, ktorého sa snažíme vnímať ako človeka a zároveň ako klienta. Dôraz kladieme nielen na kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti, ale aj na  prostredie, v ktorom sa poskytuje,“ vysvetľuje primár oddelenia MUDr. Ján Haško. 

Na izbe má každý pacient svoju skrinku pre osobné potreby, stolík, stoličku a imobilní pacienti aj lôžkový stolík. K dispozícii je televízor. Postele sú elektrické, polohovateľné,  so širokými možnosťami nastavenia, pohodlné a zároveň bezpečné. Významne sa tak zvyšuje komfort  nielen pre pacienta, ale zároveň to uľahčuje prácu ošetrovateľskému personálu. Dnes už je samozrejmosťou antidekubitárny matrac. Oddelenie je farebne zladené do príjemných tónov zelenej a hnedej, čo pôsobí esteticky a upokojujúco. Komfort pacienta zvyšuje aj bezplatné pripojenie na wifi sieť, čo si pacienti v súčasnej dobe mobilov, sociálnych sietí a internetu veľmi pochvaľujú. Jeden deň pobytu na oddelení stojí od 10 € do 20 €.

Späť