Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Gynekologická ambulancia v Detve je v prevádzke len dva mesiace, pacientky ju však vyhľadávajú

26.4.2022

Prvé dva mesiace fungovania novej gynekologickej ambulancie v Detve, ktorej činnosť zastrešuje Nemocnica AGEL Zvolen ukázali, že to bol racionálny krok, ktorý privítali predovšetkým pacientky z Detvy a okolia. Záujem o poskytovanie zdravotnej starostlivosti v tomto odbore pretrváva, dokonca aj zo strany tehotných žien, ktoré prišli z Ukrajiny.

„Po mesiaci fungovania vidíme naďalej pretrvávajúci záujem pacientiek o evidenciu v našej ambulancii, cez ordinačné hodiny sme taktiež vybavili aj cca 10 telefonátov za deň. V súčasnej ťažkej situácii participujeme aj na poskytovaní zdravotnej starostlivosti tehotným ženám z Ukrajiny so záujmom pokračovať v prenatálnej starostlivosti v našej ambulancii.,“ hovorí MUDr Viliam Štiefel. Momentálne má ambulancia stále voľné miesta na zaevidovanie nových pacientiek, čakacie doby na vyšetrenie sú krátke.

A s čím sa pacientky najčastejšie na gynekológa obracajú? „Najčastejšie majú záujem o preventívne prehliadky, niektoré dokonca neboli u gynekológa niekoľko rokov. Teší ma, že možno aj vďaka nám si začali uvedomovať potrebu a vážnosť prevencie. Prichádzajú taktiež pacientky s konkrétnymi problémami a predstavami vyšetrení - napríklad tie, ktorým sa nedarí otehotnieť a chceli by poznať možnú príčinu. Máme už aj pár budúcich mamičiek, ktoré k nám prestúpili aj počas gravidity,“ opisuje skúsený odborník skúsenosti z praxe. Pacientky oceňujú najmä blízkosť gynekológa, že nemusia za ním cestovať.

Gynekologická ambulancia v Detve funguje od februára, podarilo sa ju sprevádzkovať na základe spolupráce zvolenskej nemocnice a mesta Detva. „Poskytujeme služby preventívnej starostlivosti, ako aj starostlivosti pre tehotné ženy - vedenie prenatálnej starostlivosti od začiatku tehotenstva vrátane sonografických vyšetrení, základný prenatálny screening t. j. aktívne vyhľadávanie geneticky poškodených plodov a hrubých morfologických anomálií s možnosťou poskytnúť pacientkam kontakt na vyšetrenie expertným sonografistom a genetické vyšetrenie. V termíne tehotenstva t. j. po 37 týždni disponujeme aj možnosťou kardiotokografického vyšetrenia plodu v rámci návštevy poradne,“ hovorí MUDr. Štiefel.

Späť