Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica sa postupne vracia do bežného režimu fungovania

20.4.2022

Pandemická situácia v Nemocnici AGEL Zvolen sa výrazne zlepšila. To dáva možnosť postupne sa vrátiť do bežného režimu fungovania čo sa týka najmä plánovaných operácií a chodu jednotlivých oddelení. Počas veľkonočných sviatkov zdravotníci zvládli nápor pacientov, ktorí prichádzali hlavne s rôznymi úrazmi.

Nový urgentný príjem zvolenskej nemocnice má za sebou svoje premiérové veľkonočné sviatky. V nových priestoroch, s najmodernejším prístrojovým vybavením zdravotníci zvládali nápor nových prípadov. „Naša práca počas sviatkov a bežných dní je na urgentnom príjme veľmi podobná, chirurgická, interná aj neurologická ambulancia boli plne vyťažené. Najčastejšie prichádzali pacienti s rôznymi úrazu, aj takými, ktoré boli staršieho pôvodu. Obvyklé boli aj bolesti na hrudi, anémie, ľudia prichádzali s ťažkosťami s dýchaním, ale objavilo sa aj podozrenie na Mallory-Weissov syndróm (krvácanie v pažeráku po opakovanom vracaní). Neurologická ambulancia riešila prevažne bolesti chrbtice, z tých vážnejších boli diagnostikované náhle cievne mozgové príhody,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ľudmila Veselá.

Veľká noc priniesla aj hospitalizácie 7 covidových pacientov. K dnešnému dňu má nemocnica 2 pacientov s koronavírusom na bežnom oddelení, 18 ležia na lôžkach s prívodom kyslíka vo Zvolene a 18 v Nemocnici AGEL Krupina. Nikto si nevyžaduje kvôli covidu podporu umelej pľúcnej ventilácie.

Zvolenská nemocnica k dnešnému dňu zamestnala 3 novoprijatých kolegov z Ukrajiny. Prioritou nemocnice zostáva návrat k bežnému režimu. „Zákaz návštev zatiaľ u nás zostáva v platnosti, ale rozbehli sme plánované operácie. Budeme radi, keď nás aj samotní pacienti budú v tejto veci kontaktovať. Budeme sa snažiť postupne zastavené operácie dobiehať,“ uviedla riaditeľka nemocnice.

Späť