Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica sa stále vyrovnáva s covidom, žiadny pacient však nie je na umelej pľúcnej ventilácii

1.4.2022

Nemocnica AGEL Zvolen stále čelí pandémii koronavírusu, zaznamenala však mierne zlepšenie svojej situácie. V nemocnici stále platí zákaz návštev a plánované operácie sú limitované starostlivosťou o covidových pacientov. Nemocnica od dnešného dňa očkuje už len v infekčnej a pediatrickej ambulancii.

„K dnešnému dňu je číslo pacientov s covidom, ktorým poskytujeme zdravotnú starostlivosť 64. Na kyslíkových lôžkach máme 33 pacientov, v našom vysunutom pracovisku v Krupine je ďalších 12 pacientov umiestnených na kyslíkových lôžkach,“ priblížila aktuálnu situáciu riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ľudmila Veselá. Ďalších 15 pacientov je suspektných a čaká na výsledok testu. Pozitívnou informáciou je, že nikto z pacientov si nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, alebo High-flow. Z radov zamestnancov stále v nemocnici chýba kvôli koronavírusu 8 zdravotníkov.

„Stále pracujeme v krízovom režime, chod nemocnice aj oddelení však zvládame, máme už dostatok skúseností s organizačnými zmenami, ktoré si pandémia vyžaduje. Evidujeme však mierne zlepšenie predovšetkým s ťažkým priebehom covidu, verím, že sa dostaneme aj do štandardného módu našej práce, kde bude najpodstatnejšia biela medicína,“ uviedla Ľ. Veselá.

Banskobystrický samosprávny kraj kvôli nezáujmu zo strany verejnosti ukončil k záveru marca činnosť Veľkokapacitného očkovacieho centra v budove Doprastavu. Tí, ktorí by sa chceli dať zaočkovať, majú túto možnosť priamo vo zvolenskej nemocnici v infekčnej alebo pediarickej ambulancii po predchádzajúcom objednaní.  

Späť