Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica stále bojuje s pandémiou variantu omikron, zaznamenala však mierne zlepšenie situácie

23.3.2022

Chod Nemocnice AGEL Zvolen stále výrazne ovplyvňuje pandémia koronavírusu a predovšetkým variant omikron. Nemocnica predsa len v posledných dňoch zaznamenala mierne zlepšenie situácie, aj keď sa stará o takmer 70 pacientov s covidom. V platnosti zostáva zákaz návštev pacientov.

„Naša situácia sa naozaj len mierne zlepšuje od začiatku tohto týždňa, teší nás však najmä to, že hoci v regióne je veľké množstvo chorých, priebeh variantu omikron je výrazne priaznivejší čo sa týka ťažkého priebehu či úmrtí. Výrazne poklesol počet pacientov, ktorí si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ zhodnotila aktuálny stav riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá. K dnešnému dňu má nemocnica hospitalizovaných 66 pacientov s koronavírusom, čo je pokles o 11 oproti minulému týždňu. Nikto z pacientov si nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, 14 pacientov je suspektných.

„Sme plne pripravení poskytnúť starostlivosť aj utečencom z Ukrajiny, zatiaľ sme nemali hospitalizácie týchto ľudí. Našou snahou je aj využiť možnosť zamestnania ukrajinských zdravotníkov, chýbajú nám najmä sestry a lekári špecialisti, v tomto by nám veľmi mohol pomôcť novo prijatý zákon Lex Ukrajina,“ uviedla Ľ. Veselá. Nemocnica sa pripravuje na rozbeh plánovanej operatívy, tu je limitovaná výpadkom zamestnancov, ktorý sa stále pohybuje okolo čísla tridsať.

Späť