Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Pandémia koronavírusu vo zvolenskej nemocnici neustupuje. Zdravotníci sa starajú o takmer osemdesiat pacientov s covidom

16.3.2022

Zvolenská nemocnica je stále extrémne skúšaná dopadmi pandémie koronavírusu. Počet hospitalizovaných pacientov s covidom neklesá, navyše nemocnica eviduje výpadok takmer štyridsiatich zamestnancov. Ambíciu vrátiť sa k bielej medicíne a naplno rozbehnúť plánované operácie v plnom rozsahu zatiaľ nie je možné realizovať. Všetci zdravotníci vrátane nezdravotníckeho personálu robia, čo môžu.

„K dnešnému dňu máme celkovo hospitalizovaných 77 pacientov s koronavírusom, pričom na bežnom oddelení ležia 6 pacienti, na kyslíkových lôžkach máme 33 pacientov. V rámci jednotky intenzívnej starostlivosti sú s covidom evidovaní 4 pacienti a 1 je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Nemocnica v Krupine eviduje ďalších 17 covid pozitívnych pacientov,“ objasňuje stále vážny stav riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.

Starostlivosť v rámci všetkých hospitalizovaných v nemocnici vrátane ambulantnej činnosti musí nemocnica zvládnuť napriek výpadku 35 zamestnancov, vďaka organizačným zmenám to však zvláda. „Mysleli sme si, že jarné prázdniny prispejú k výraznému ústupu pandémie, s ktorou bojujeme s menšími prestávkami už dva roky, ale nestalo sa tak,“ vysvetľuje riaditeľka nemocnice argument, prečo stále nemôžu naplno rozbehnúť plánované operácie a prípadne aj povoliť návštevy pacientov v nemocnici.

Ďalšou zmenou, ktorú nemocnica zrealizovala je to, že v zmysle príkazu Ministerstva zdravotníctva SR od 12. marca oznámila zrušenie antigénového testovania za poplatok 5€  v tamojšom mobilnom  odberovom mieste. Nemocnica však umožní záujemcom o antigénové testy sa objednať na webe vysetrenia.agel.sk a cena testu je 7,99 €. Ako už nemocnica avizovala, vzhľadom na nezáujem o očkovanie proti koronavírusu, Banskobystrický samosprávny kraj k 31. marcu ukončuje činnosť Veľkokapacitného očkovacieho centra v budove Doprastavu. Vakcinácia však bude možné v rámci ambulancie infektológie priamo v nemocnici.

Späť