Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica eviduje desiatky covid pozitívnych zamestnancov aj pacientov. S pandémiou bojuje už dva roky, všetkým zdravotníkom patrí veľký obdiv

1.3.2022

Zdravotníci Nemocnice AGEL Zvolen už dva roky statočne bojujú s pandémiou koronavírusu. Hoci nákaza vo všeobecnosti ustupuje, v reálnom vyjadrení čísiel sa zlepšujúca situácia prejavuje len veľmi pomaly. Nemocnica stále eviduje takmer štyri desiatky pacientov s covidom a ešte vyššie číslo je v počte zamestnancov, ktorí kvôli pozitivite na covid-19 nemôžu pracovať. Za dva roky extrémneho vyťaženia zdravotníkov je však obdivuhodné, že ani na jeden deň nebol ohrozený chod nemocnice.

„Robíme všetko, čo je v našich silách, 24 hodín denne riešime už takmer dva roky nepretržite krízové situácie, ktoré má na svedomí pandémia covidu. Keď sa pandémia skončí, budeme všetci veľmi radi, že sa môžeme vrátiť k normálnej medicíne. Ale asi pár týždňov musíme ešte vydržať,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá. Momentálne nemocnica stále rieši výpadok 42 zamestnancov vrátane väčšiny úseku údržby. „Aktuálne máme hospitalizovaných 59 covid pozitívnych pacientov, 3 sú v starostlivosti na jednotke intenzívnej starostlivosti, 2 si vyžadujú podporu umelej pľúcnej ventilácie, 18 pacientov máme hospitalizovaných na našom pracovisku v Krupine. Asi nie sú slová, ktorými by sa dalo vyjadriť poďakovanie, všetci naši zdravotníci sú neskutočne obetaví ľudia, s neuveriteľnou profesionalitou a ľudskosťou, neraz aj za cenu osobného voľna. Som hrdá, že máme takých kolegov,“ vyjadrila svoje pocity riaditeľka nemocnice.

Nemocnica postupne tlmí svoje aktivity v oblasti testovania a očkovania, predovšetkým z dôvodu výrazného poklesu zo strany verejnosti. „Za uplynulý týždeň prejavilo záujem o očkovanie len vyše 70 ľudí, v čakárni máme minimum prihlásených,“ uviedla Ľ. Veselá. 

Späť