Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica stále čelí náporu covidových pacientov aj výpadku zamestnancov. Vďaka prijatým opatreniam chod nemocnice nie je ohrozený

21.2.2022

Nemocnica AGEL Zvolen stále zápasí s náporom covidových pacientov v súvislosti s mutáciou omikron. Starostlivosť o takmer 60 pacientov s koronavírusom komplikuje hlavne výpadok veľkého počtu zamestnancov. Pozitívnou informáciou je, že väčšina aj hospitalizovaných pacientov nemá ťažká priebeh covidu a pobyt v nemocnici musia byť podstatne kratšie ako v predchádzajúcich vlnách pandémie. Všetci veria, že najbližšie týždne sa situácia zlepší výrazne.

„Momentálne riešime najmä výpadok našich zamestnancov, ktorí sú covid pozitívni, Celkovo nám chýba 53 kolegov. Keďže hospitalizovaní pacienti s covidom zostávajú vďaka miernejšiemu priebehu ochorenia v nemocnici kratší čas, striedanie pacientov si vyžaduje väčšie nasadenie zamestnancov. Veríme však, že sa situácia v nasledujúcich dňoch výrazne zlepší, chod nemocnice nie je ohrozený,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá. Nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť celkovo 58 pacientom s covidom, z toho 32 leží na štandardných covidových lôžkach, 2 si vyžadujú podporu Hi -flow a 3 sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu,zvyšní pacienti ležia v nemocnici v Krupine. „Za uplynulý víkend sme zaznamenali nápor na tzv. červenom urgente,“ spresnila Ľ. Veselá.

Nemocnica eviduje výrazne menší záujem o očkovanie, za uplynulý týždeň zaočkovali len necelých 250 záujemcov o vakcínu proti koronavírusu. Od marca už v nemocnici nebudú pomáhať vojaci Ozbrojených síl SR.

Späť