Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Nový spôsob liečby bolesti pohybového aparátu vo zvolenskej nemocnici

17.2.2022

Nemocnica AGEL Zvolen neustále prináša pre svojich pacientov novinky a zlepšuje ponúkané služby. Jednou z nich je zavedenie liečby bolesti pomocou biodermálnych nití, ktoré majú mimoriadne priaznivé účinky.

Prvé zmienky o aplikácii cudzieho materiálu do tela za účelom terapie boli popisované už 2000 rokov pred našim letopočtom v Egypte. V 10. storočí nášho letopočtu v Číne používali ovčiu vlnu a jej vlákna zavádzali do bolestivých miest. Najväčší rozmach tejto techniky nastal v 60. rokoch minulého storočia najmä v Číne, ale postupne aj v Kórei, kde sa od terapeutického využitia prešlo aj ku kozmetickému. Postupne sa táto metodika zlepšovala a používa sa celosvetovo.

„Od 14. februára ponúkame túto možnosť aj vo zvolenskej nemocnici v ambulancii chronickej bolesti. Používajú sa ako doplnková liečba bolestí pohybového aparátu. Pri tejto metóde sa zavádza komplexný biomateriál, teda biodermálne nite Bijou Thread, do tkaniva, ktoré sa zhodujú s tkanivom ľudského organizmu. Nevyvolávajú nežiadúce reakcie na cudzorodý materiál a vstrebe sa do 180 dní,“ vysvetľuje Mudr. Jana Zdechovanová z Ambulancie chronickej bolesti. Tento materiál sa postupne vstrebáva a rozkladá sa na vodu a kysličník uhličitý. Pri rozklade podporuje množstvo fyziologických procesov, ktoré vedú k liečebnému účinku, a ten  pretrváva aj niekoľko týždňov.

„Pri niektorých stavoch získame pomocou tejto techniky rýchlejšie a lepšie výsledky. Táto technika sa používa na liečbu dlhodobo bolestivých triggerpointov svalov a na stimuláciu akupunktúrnych bodov. Niť sa zavádza do hĺbky niekoľko milimetrov až centimetrov, avšak nehrozí poškodenie nervov ani ciev, a tieto nite po vstrebaní zanechávajú za sebou kolagénovú mriežku,“ hovorí odborníčka.

Výhodou takejto liečby je, že pacient nemusí chodiť každý týždeň na liečbu, zlepší sa prekrvenie, dodávka kyslíka, lymfatický obeh, uvoľní sa svalstvo a zlepší sa výživa šliach. Táto liečba je doplnková a nie je hradená zo zdravotného poistenia

Späť