Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Vo zvolenskej nemocnici majú výpadok 66 zamestnancov, narastá počet pozitívnych pacientov

7.2.2022

Nemocnica AGEL Zvolen už zaznamenala nápor omikronovej vlny pandémie, nielen v oblasti výpadku zamestnancov, ale aj vo zvyšujúcom sa počte hospitalizovaných pacientov pozitívnych na koronavírus.

Oproti minulému týždňu sa situácia v Nemocnici AGEL Zvolen mierne zhoršila, čo sa týka výpadku zamestnancov. „Momentálne zaznamenávame výpadok 66 zamestnancov, z toho piati sú v karanténe. Chod nemocnice nie je nijakým spôsobom ohrozený, náš zdravotnícky personál sa snaží v plnej miere zabezpečiť starostlivosť o všetkých akútnych pacientov,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ľudmila Veselá.

K dnešnému dňu je v Nemocnici AGEL Zvolen hospitalizovaných 36 pacientov pozitívnych na koronavírus, z toho 3 sú napojení na high-flow a jeden na umelej pľúcnej ventilácii. Klesol aj záujem pacientov o vakcináciu. „Za uplynulý týždeň vo vakcinačnom centre podali 314 dávok vakcíny, z toho 92 detí. Zdravotníci neustále evidujú pokles záujmu o očkovanie,“ uviedla riaditeľka. Zvolenská nemocnica vykonala v minulom týždni 858 PCR testov, z toho takmer 40% bolo pozitívnych.

Späť