Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Vo zvolenskej nemocnici majú výpadok takmer 50 zamestnancov. Pred nemocnicou plánujú postaviť stan na testovanie pacientov

31.1.2022

Nemocnica AGEL Zvolen už zaznamenala nápor omikronovej vlny pandémie, najmä v oblasti výpadku zamestnancov. Nie je to však z dôvodu ich covid pozitivity, ale v súvislosti so zatvorením škôl. Nemocnica podľa príkazu Ministerstva zdravotníctva SR pripravuje v spolupráci s Hasičským a záchranným zborom veľkokapacitný stav pre testovanie pacientov.

Oproti minulému týždňu sa situácia v Nemocnici AGEL Zvolen zmenila najmä čo sa týka organizácie chodu nemocnice. „Vzhľadom na zatváranie škôl riešime výpadok zamestnancov, ale aj nápor na mobilné odberové miesto a triedenie pacientov, ktorí prichádzajú do nemocnice s rôznymi ťažkosťami. Aktuálne riešime v spolupráci s hasičmi možnosti výstavby veľkokapacitného stanu. Ten bude miestom, kde bude prebiehať testovanie pacientov pred vstupom do nemocnice,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ľudmila Veselá. Zároveň dodala, že na červenom urgentnom príjme operatívne rozšírili kapacitu lôžok. Nemocnica rieši aj závažný výpadok zamestnancov. „Chýba nám 46 kolegov, z toho 9 má koronavírus potvrdený, 4 sú v karanténe a 2 na covidovej OČR. Chod nemocnice zatiaľ ohrozený nie je, snažíme sa v plnej miere zabezpečiť starostlivosť o všetkých akútnych pacientov,“ uistila riaditeľka.

K dnešnému dňu je v Nemocnici AGEL Zvolen hospitalizovaných 23 pacientov vo zvolenskej nemocnici, medzi ktorými je aj sedemmesačné bábätko a jedna mamička s rovnako pozitívnym dieťaťom. „Jedenásť pacientov máme na štandardnom covidovom lôžku, 3 ležia na JIS. Šiesti pacienti sú ešte hospitalizovaní v našej nemocnici v Krupine,“ upresnila Ing. Veselá.

Za uplynulý týždeň vo vakcinačnom centre podali vyše 600 dávok vakcíny, zdravotníci však evidujú pokles záujmu o očkovanie.

Späť