Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica zriadi v Detve novú gynekologickú ambulanciu

20.1.2022

Nemocnica AGEL Zvolen vo februári 2022 otvorí v meste Detva novú gynekologickú ambulanciu. Nemocnica tak vychádza v ústrety ženám, ktoré dosiaľ museli za odbornou starostlivosťou dochádzať inam.

„V meste Detva a v jeho okolí sme dlhodobo vnímali potrebu zvýšenia dostupnosti a kvality poskytovania primárnej zdravotnej starostlivosti v odbore gynekológia a pôrodníctvo. Túto potrebu zaregistrovali aj štatutári mesta na čele s primátorom  Ing. Jánom Šufliarskym, a  tak pripravili projekt rekonštrukcie polikliniky za finančnej spoluúčasti štrukturálnych fondov Európskej únie,“ hovorí o pôvode myšlienky na otvorenie ambulancie MUDr. Andrej Jenčo, primár Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice AGEL Zvolen. „Po vyriešení všetkých administratívnych a legislatívnych povinností kvalifikovaný personál ponúkne ženám komplexnú gynekologickú ambulantnú starostlivosť vrátane USG vyšetrenia. Rovnako vyjdeme v ústrety aj pracujúcim ženám vhodnou voľbou ambulantných hodín.“

Najťažšie pri tomto projekte bolo zabezpečiť kvalifikovaný personál v odbore gynekológia. „Sme veľmi radi, že sa nám to podarilo, do Detvy prichádza skúsená pôrodná asistentka a gynekológ pôrodník s cieľom poskytovať komplexnú zdravotnú starostlivosť v odbore. Do portfólia ambulancie bude patriť realizácia akútnych aj preventívnych gynekologických vyšetrení, starostlivosť o tehotenstvo a príprava na pôrod,“ vysvetľuje MUDr. Jenčo. Ambulancia je vybavená modernou prístrojovou technikou v podobe kardiotokografu na monitorovanie srdcových oziev plodu a moderného sonografického prístroja. „Sonografické vyšetrenie a sa bude realizovať ako súčasť vyšetrenia bez potreby čakania, čo zvýši rýchlosť stanovenia správnej diagnózy a bude mať pozitívny vplyv na celý diagnosticko-terapeutický proces. Ambulancia disponuje taktiež možnosťou realizácie kompletného spektra laboratórnych vyšetrení zvolenskej nemocnice,“ dodáva primár zvolenskej gynekológie.

Prevádzka ambulancie bude spustená v priebehu februára 2022. „Ambulancia bude zatiaľ v prevádzke 2 dni v týždni, a to v pondelky a štvrtky. Vo štvrtok bude pracovná doba posunutá do večerných hodín tak, aby sme vyšli v ústrety pracujúcim ženám. V prípade zvýšeného záujmu sme pripravení rozšíriť prevádzku ambulancie aj na ďalšie dni,“ vysvetľuje MUDr. Jenčo. Pre budúce klientky je veľmi dôležitá informácie, že ambulancia bude spolupracovať zo všetkými zdravotnými poisťovňami. „Pridanou hodnotou ambulancie bude jej úzke prepojenie s gynekologicko-pôrodníckym oddelením vo zvolenskej nemocnici. Prinesie  to pozitívny efekt pre naše budúce klientky v podobe zrýchlenia plánovania a prípravy na operačný zákrok a efektívneho manažmentu gravidity a následného pôrodu,“ dodáva skúsený odborník.

Späť