Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica zaznamenala výrazné zlepšenie pandemickej situácie

18.1.2022

Nemocnica AGEL Zvolen si môže po veľmi náročných týždňoch aspoň z časti vydýchnuť. Počet covidových pacientov výrazne klesol, noví pacienti s koronavírusom pribúdajú pomalšie. Zlepšenie však nemusí byť trvalé, keďže sa očakáva vplyv novej mutácie omikron. Nemocnica sa naďalej sústreďuje na prevenciu – testovanie v mobilnom odberovom mieste a očkovanie proti covidu všetkých vekových kategórií vrátane detí od 5 rokov.

„Zvolenská nemocnica aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 34 pacientom s koronavírusom, 2 z nich sú umiestnení na tzv. Hi-flow. Pozitívnou správou je, že momentálne nemáme žiadneho pacienta, ktorý by si vyžadoval, vzhľadom na svoj ťažký priebeh covidu, napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Celkovo hodnotíme vývoj pandemickej situácie ako výrazne lepší,“ uviedla námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice AGEL Zvolen Mgr. Stanislava Píšová. Priaznivé je aj číslo zamestnancov, u ktorých bolo identifikované ochorenie covid-19, aktuálne je z tohto dôvodu PN 8 ľudí a 1 je v karanténe.

Nemocnica AGE Zvolen za uplynulý týždeň vo vakcinačnom centre zaočkovala v priebehu štyroch dní takmer 1800 záujemcov o očkovanie, z toho 220 bolo I. dávok vakcíny. Novinkou je aj očkovanie  detí vo veku 5. – 11 rokov. Deti musia byť vopred registrované na portáli www.korona.gov.sk, musia prísť v sprievode svojho zákonného zástupcu. Pri očkovaní je vždy prítomný na mieste aj pediater.

Späť