Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Vo zvolenskej nemocnici na Silvestra ošetrili 110 pacientov. Pandemická situácia je stále vážna, koronavírus ustupuje veľmi pomaly

3.1.2022

Chod Nemocnice AGEL Zvolen je aj v prvých dňoch roku 2022 poznačený veľkým množstvom hospitalizovaných pacientov s koronavírusom. Situácia sa oproti času spred Vianoc výrazne nezmenila. Naďalej medzi covidovými hospitalizáciami prevládajú pacienti bez očkovania proti koronavírusu. Na Silvestra mali zdravotníci vo zvolenskej nemocnici plné ruky práce, na urgentný príjem prišlo 110 pacientov.

„K dnešnému dňu máme stále vysoké číslo pacientov, ktorí sú v našej nemocnici hospitalizovaní s koronavírusom. Celkovo poskytujeme zdravotnú starostlivosť 63 pacientom a máme aj 1 suspektné dieťa. Štyria pacienti si vyžadujú pripojenie na tzv. neinvazívnu ventiláciu, stav 3 je veľmi vážny a sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ľudmila Veselá. Zamestnanci nemocnice, ktorí boli v karanténe a na PN, sa postupne vracajú do práce, aktuálne chýba 15 ľudí, z toho 2 sú lekári.

Koniec roka 2021 nebol úplne podľa predstáv pre 110 pacientov, ktorí navštívili urgentný príjem zvolenskej nemocnice. „Z nich dve desiatky boli ošetrené na tzv. červenom, covidovom urgentnom príjme, 44 pacientov si vyžadovalo ošetrenie na chirurgii, vyše 30 pacientov prišlo s rôznymi internistickými diagnózami a na Silvestra malo 13 pacientov neurologické problémy,“ doplnila informácie z poslednej noci roku 2021 riaditeľka nemocnice.

„Do roku 2022 prajem predovšetkým našim pacientom, aby  zdravie bolo pre nich nielen slovom, ale skutočne najdôležitejšou hodnotou, pre ktorú by mali urobiť všetko, čo je v ich silách počas každodenného života, keď nemajú závažný zdravotný problém. To, že zdravotníci, lekári, sestry, pomocný personál robia všetko, neraz aj za hranicou vlastných možností, je samozrejmosťou, je to naše poslanie. Keď však spojíme sily, verím, že rok 2022 zvládneme aj v boji s prípadnou ďalšou vlnou pandémie,“ pripojila prianie Ing. Veselá.

Nemocnica pokračuje aj vo vakcinácii proti koronavírusu, tento týždeň sa bude očkovať v utorok, stredu a v piatok, len dospelí a registrovaní záujemcovia. Očkuje sa vo Veľkokapacitnom vakcinačnom centre v budove Doprastavu vakcínou od spoločnosti Pfizer/Biontech.

Späť