Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Pacienti s koronavírusom vo zvolenskej nemocnici ubúdajú veľmi pomaly

27.12.2021

Nemocnica AGEL Zvolen má za sebou prvú časť najkrajších sviatkov v roku. Prívlastok najkrajšie však v nemocnici tento rok určite ide ruka v ruke aj s označením najťažšie. Nemocnica prepustila do domáceho ošetrenia všetkých pacientov, ktorým to zdravotný stav dovolil, napriek tomu mali zdravotníci plné ruky práce a boli v permanentnom nasadení pre vyše 60 pacientov s koronavírusom a ďalších 105 necovidových pacientov. Keďže návštevy v nemocnici sú naďalej kvôli pandémii zakázané, lekári a sestry v službách pacientom tento rok nahrádzali láskavým slovom, pohladením a pochopením s malými drobnosťami aj príbuzných.

„Tri vianočné sviatky sme zvládli, aj keď sme mali v práci oveľa viac kolegov ako po minulé roky. Moja veľká vďaka im patrí za to, že statočne, bez ohľadu na sviatky i vlastné rodiny stále odhodlane bojujú za životy a zdravie všetkých našich pacientov, aj keď tí s koronavírusom teraz prevládajú,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá. Ich počet za tri sviatočné dni klesol len minimálne. „Zo 65 pacientov, ktorých sme mali na covid oddelení počas Štedrého dňa sa dnes ich počet znížil na 63. Z toho 54 pacientov leží na lôžkach s pripojením na kyslík, jeden pacient je na chirurgii, 7 na vysoko prietokovom kyslíku a stav jedného pacienta si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedla Ing. Veselá.

Okrem toho mali počas Štedrého dňa plné ruky práce na urgentnom príjme nemocnice, kde prijali 70 pacientov s rôznymi akútnymi problémami.

Nemocnica aj tento týždeň bude očkovať proti koronavírusu, avšak len 29. a 30. decembra a len vopred zaregistrovaných záujemcov. Očkuje sa vo Veľkokapacitnom vakcinačnom centre v budove Doprastavu vakcínou od spoločnosti Pfizer/Biontech.

Späť