Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Počet pacientov s koronavírusom vo zvolenskej nemocnici mierne klesol. Zdravotníkom pomáhajú vojaci, kňazi aj dobrovoľníci

15.12.2021

Pandemická situácia v Nemocnici AGEL Zvolen sa aspoň čo sa týka počtu hospitalizovaných pacientov mierne zlepšila, naďalej je však veľmi vážna. Napriek predvianočnému času sú zdravotníci v permanentnom nasadení všetkých síl a prostriedkov a bojujú o zdravie a životy prevažne nezaočkovaných covid pozitívnych pacientov. Naďalej v nemocnici platí prísny zákaz návštev a vykonávaná je len urgentná ústavná zdravotná starostlivosť.

Nemocnica AGEL Zvolen aktuálne zabezpečuje zdravotnú starostlivosť pre 62 covid pozitívnych pacientov. „Z toho 53 leží na štandardnom lôžku s napojením na kyslík, neinvazívne ventilujeme 6 pacientov a 3 si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Ďalších 3 pacientov máme suspektných,“ informovala riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.

Z pohľadu zdravotníkov sa musia zaobísť bez 11 kolegov, ktorí  sú na pandemickej PN, ďalší 3 čakajú v karanténe na výsledok PCR testu. Pre zvládnutie situácie v nemocnici aj na vysunutom pracovisku v Krupine robia všetci, čo môžu, aby bol chod nemocnice čo najmenej zasiahnutý. Zdravotníckemu zariadeniu pomáhajú aj vojaci Ozbrojených síl SR, nemocnica využíva aj služby 3 kňazov, najnovšie sa s pomocou ohlásili aj dobrovoľníci a študenti strednej zdravotnej školy. „V súčasnej situácii je obrovskou pomocou každý pár rúk, všetkým, ktorí sa odhodlali nám pomôcť patrí obrovská vďaka a obdiv,“ hovorí riaditeľka nemocnice.

V záujme uspokojiť dopyt po vakcinácii zvolenská nemocnica v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom rozšírila počet očkovacích dní vo vakcinačnom centre v budove Doprastavu na štyri. „Očkujeme od utorka do piatka, registrovaných aj neregistrovaných záujemcov,“ vysvetlila riaditeľka nemocnice. 

Späť