Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica pomôže bojnickej nemocnici pri výpadku onkológa. Týždeň tu bude ordinovať zvolenská lekárka

13.12.2021

Hoci všetky nemocnice aktuálne zápasia s pandémiou a s tým súvisiacimi organizačnými zmenami, nasadením zdravotníkov, rozpismi služieb, dokážu medzi sebou aj nezištne spolupracovať v prospech pacienta. Nemocnica AGEL Zvolen tak vyšla v ústrety Nemocnici s poliklinikou Bojnice a operatívne pomôže tamojším onkologickým pacientom. Na týždeň tam príde vypomáhať onkologička zo Zvolena MUDr. Petronela Lalíková.

„V bojnickej nemocnici sa situácia s onkologickou ambulanciou výrazne skomplikovala práceneschopnosťou jediného onkológa. Keďže situácia je z ich pohľadu v tejto chvíli neriešiteľná a pacienti by zostali bez možnosti pokračovať v začatej liečbe, rozhodli sme sa nezištne vypomôcť. Celý týždeň bude MUDr. Lalíková ordinovať v Bojniciach, čo tamojším pacientom pomôže a naši pacienti ten týždeň zvládnu. Je čas neštandardných krokov a rozhodnutí, najdôležitejší je život človeka a pacient. Už dosť, že majú tak závažné diagnózy, pacienti by nemali trpieť ešte aj výpadkom lekára,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.

Lekárka bude zabezpečovať kompletný chod onkologickej ambulancie v bojnickej nemocnici. Ordinovať bude v riadnych ambulantných hodinách bojnickej ambulancie. Pri onkologických diagnózach je dôležitá komplexná, systematická liečba vrátane časového hľadiska.

Späť