Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica má vývoj pandémie pod kontrolou. Zdravotníci robia, čo je v ich silách

22.11.2021

Nemocnica AGEL Zvolen si nevydýchla ani po ďalšom týždni vývoja pandémie koronavírusu. Veľký počet covidových pacientov stále leží aj v nemocnici vo Zvolene aj vo vysunutom pracovisku v Krupine. Väčšina z hospitalizovaných pacientov je neočkovaná, na umelej pľúcnej ventilácii sú všetci neočkovaní. Vďaka obrovskému úsiliu všetkých zdravotníkov zatiaľ chod nemocnice nie je ohrozený.

„Aktuálne máme celkovo hospitalizovaných 54 pacientov vo Zvolene a 14 v Nemocnici AGEL Krupina. Vo Zvolene nám leží 43 pacientov na štandardných kyslíkových lôžkach, stav 7 si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a 4 sú na neinvazívnej ventilácii.  Okrem toho evidujeme jedno covid pozitívne dieťa a 3 rodičky s pozitívnym testom na covid,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá. Z radov zamestnancov je aktuálne mimo práce 13 zamestnancov, 2 sú na pandemickej OČR a ďalší 2vaja v karanténe.  

Nemocnica a všetci jej zamestnanci nasadili všetky svoje sily a prostriedky, aby sa im podarilo zabezpečiť starostlivosť o pacientov s koronavírusom, ale aj o urgentné prípady bielej medicíny. V nemocnici platia prísne protipandemické opatrenia, pomáhajú aj vojaci Ozbrojených síl SR. Vo vakcinačnom centre za minulý týždeň zaočkovalo takmer tisíc ľudí. „Je potešiteľné, že stúpol záujem o očkovanie, väčšina najťažších prípadov sú totiž práve neočkovaní. Aj tento týždeň budeme podávať vakcíny v budove Doprastavu vo Veľkokapacitnom očkovacom centre zriadenom v spolupráci s Banskobystrickým krajom vo štvrtok a v piatok,“ dodala riaditeľka nemocnice.

Späť