Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica má v tomto roku už 1000. novorodenca

10.11.2021

Nemocnica AGEL Zvolen privítala tento rok už 1000. bábätko. Je ním vytúžené dievčatko Júlia, ktoré prišlo na svet v pondelok a spolu s maminkou všetko bez problémov zvládli. V tomto roku však prevláda silnejšie pohlavie, na Gynekologicko-pôrodníckom oddelení sa narodilo o 19 chlapcov viac.

„Tisíci pôrod prišiel tento rok neskôr ako pred rokom. Celkovo evidujeme mierny pokles v počte pôrodov, čo považujeme za prirodzený dôsledok pokračujúcej pandémie. Sme však radi, že mamičky sa na nás s dôverou aj naďalej obracajú, zvládli sme aj pôrody mamičiek s koronavírusom, všetky bábätká však boli negatívne.. Je to pre všetkých oveľa náročnejšie, ale snažíme sa, aby pôrod dieťatka bol stále krásnym životným okamihom,“ hovorí Mgr. Stanislava Píšová, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť.

Mamička Simona pochádza zo Stožka a malá Júlia bola plánovaným dieťatkom, narodila sa s ukážkovými mierami 2390 gramov a 47 cm. Slovenské mená sa znovu vracajú na prvé miesta rebríčka, vo zvolenskej nemocnici prevládajú u dievčat Nina, Ema, ale rodičia sa vracajú k menám ako Alžbeta, Hana. Z chlapčenských mien prevládajú Jakub a Tomáš, dobiehajú ich však Juraj a Ján.

Mamičky, ktoré sa do budúcna chystajú rodiť vo zvolenskej nemocnici, sa môžu tešiť na novinky. Gynekologicko- pôrodnícke oddelenie Nemocnice AGEL Zvolen  pripravuje veľkú  rekonštrukciu pôrodnej sály.  „Pre rodičky prinesie viac súkromia a komfortu počas pôrodu, pri zachovaní vysokého medicínskeho štandardu a bezpečnosti pre  matku aj dieťa. Našim cieľom je vybudovať pôrodné izby kde rodička v súkromí  a  v sprievode partnera absolvuje celý pôrod. Po pôrode bude novorodenec ošetrený priamo pri  lôžku matky a následne absolvuje  bonding,“ dodáva Mgr. Píšová.

Späť