Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica má vývoj III. vlny pandémie pod kontrolou

25.10.2021

Nemocnica AGEL Zvolen tiež eviduje celkové zhoršenie pandemickej situácie v regióne, ale priebeh pandémie má nemocnica pod kontrolou. Zdravotnícke zariadenie je v druhej fáze reprofilizácie covidových lôžok, plánovaná operatíva zatiaľ obmedzená nie je. Od novembra budú v nemocnici pomáhať aj vojaci Ozbrojených síl SR.

„K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 18 pacientom s potvrdeným koronavírusom, ktorí sú umiestnení na štandardnom kyslíkovom lôžku. Vážny je stav 3 pacientov, a tí si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, jeden má postcovidový ťažký priebeh. Nikto ďalší z pacientov nie je suspektný,“ uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ing. Ľudmila Veselá. Zo všetkých hospitalizovaných pacientov s covidom je zaočkovaný len jediný.  Zo zamestnancov nemocnice sú covid pozitívni 7 a 2 zostávajú v karanténe.

Vzhľadom na zvyšujúci sa počet hospitalizovaných pacientov, medzi ktorými sú aj tí, ktorí boli dovezení v rámci pomoci z Čadce a Prešova, sa nemocnica pripravuje na spustenie III. fázy reprofilizácie lôžok v zmysle pokynov Ministerstva zdravotníctva SR. „Dnes  máme vyčlenených 30 miest pre pacientov s koronavírusom, naše vysunuté pracovisko v Krupine je zatiaľ v I. fáze reprofilizácie,“ objasnila Ing. Veselá.

Nemocnica už očkuje treťou dávkou vakcíny pre imunokompromitovaných pacientov, pokračuje aj testovanie. Žiadnym spôsobom sa zatiaľ nedotkli opatrenia plánovanej operatívy, rovnako je možná prítomnosť otca pri pôrode, ak sa preukáže negatívnym PCR testom.

Späť