Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Pacienti na COVID oddelení sa opäť budú môcť spojiť s rodinami. Nemocnica AGEL Zvolen im umožní videohovory

22.10.2021

Nemocnica AGEL Zvolen napriek zákazu návštev, ktorý súvisí s preventívnymi opatreniami proti koronavírusu, umožní svojim pacientom, hospitalizovaným na covidovom oddelení kontakt s príbuznými. Nebude to však fyzická návšteva, na rozhovor s rodinnými príslušníkmi sa využije moderná technika. Nemocnica totiž pacientom v prípade záujmu sprostredkuje aj videohovory cez tablet. Obidve strany sa uvidia, budú sa môcť počuť a láskavým slovom povzbudiť, aj keď na osobné objatie si budú musieť počkať.

Po veľmi dobrých skúsenostiach počas druhej vlny pandémie Nemocnica AGEL Zvolen opätovne spúšťa tento  systém spojenia pacientov s rodinnými príslušníkmi od budúceho týždňa. Každý, kto o takúto formu komunikácie prejaví záujem, bude musieť kontaktovať nemocnicu najneskôr deň vopred e-mailom na hovor@nzv.agel.sk. (V prípade záujmu o videohovor počas víkendu je potrebné poslať požiadavku najneskôr v piatok pred víkendom.)

Rodinný príslušník si takto dohodne konkrétny deň a hodinu (hovory budú možné každý deň v čase medzi 15.30 a 16.30 hod), kedy by sa mohol so svojím blízkym na oddelení spojiť. Následne dostane do e-mailovej schránky link, ktorý mu v dohodnutý deň a hodinu umožní po prekliknutí videohovor. Podmienkou je, aby ten kto sa chce so svojím rodinným príslušníkom spojiť, mal prístup na internet a aktívny google účet. Videohovor je možné uskutočniť prostredníctvom počítača, notebooku alebo mobilného telefónu (Android, iOS). Pri použití mobilného telefónu alebo tabletu je potrebné mať nainštalovanú aplikáciu MEET.

,,Je veľmi dôležité, aby naši pacienti boli počas hospitalizácie v kontakte s príbuznými, prispieva to k zlepšeniu ich psychického stavu, keďže pobyt v nemocnici je vždy pre človeka stresujúci. Veríme, že využitie modernej techniky týmto spôsobom pomôže obom stranám a dobrý pocit budú mať aj naši kolegovia, ktorí sa o pacientov starajú,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.

Aby však boli stále dodržané prísne hygienické opatrenia na oddelení, časy budú presne vyhradené a jeden hovor bude môcť trvať najdlhšie 10 minút. S pacientmi, s ktorými sa bude chcieť rodina spojiť, musia byť schopní komunikácie a nesmú mať poruchy vedomia, zdravotnícky personál samozrejme pri obsluhe tabletu pomôže.

Nemocnica zatiaľ pandemickú tretiu vlnu zvláda, aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 9 pacientom s koronavírusom. Jeden pacient sa nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti a stav 3 si vyžaduje na umelú pľúcnu ventiláciu. ,,Sú to pacienti, ktorí nám v rámci pomoci a spolupráce boli prevezení z nemocnice v Čadci a Prešove, kde je situácia horšia ako v našom regióne,“ vysvetlila riaditeľka nemocnice.

Od pondelka, 25. októbra začne aj Nemocnica AGEL Zvolen očkovať treťou dávkou vakcíny proti koronavírusu. Najprv to budú zdravotníci, ktorí prejavili záujem o tretiu dávku a následne imunokompromitovaní pacienti, zaregistrovaní prostredníctvom NCZI a s odporučením lekára.

Späť