Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Vo zvolenskej nemocnici sú dvaja pacienti na umelej pľúcnej ventilácii. Na lôžkových oddeleniach sú návštevy zakázané

24.9.2021

Od začiatku tohto týždňa (20. 9. 2021) je Zvolen na základe zhoršenia epidemiologickej situácie a celoslovensky platného covid automatu zaradený do I. stupňa ohrozenia (červená farba). Z tohto dôvodu sú v Nemocnici AGEL Zvolen zakázané návštevy a je potrebné mať v interiéri prekryté horné dýchacie cesty (nos a ústa) respirátorom.

Na základe rozhodnutie MZ SR, podľa platného usmernenia a vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu sú návštevy na lôžkových oddeleniach zakázané. So súhlasom vedenia daného pracoviska sú povolené výnimky:

  • návšteva pacienta v terminálnom štádiu ochorenia maximálne 2 blízkymi osobami na obmedzený čas maximálne 15 až 30 minút.

  • návšteva k pacientom, ktorí sú ťažko chorí (s predpokladom 14-dňovej hospitalizácie)

  • návšteva pacienta kňazom u ťažko chorých a zomierajúcich

  • jedna osoba pri prepúšťaní pacienta z nemocnice

  • jedna osoba pri pacientoch s poruchami duševného zdravia a psychickými ochoreniami - ak by neprítomnosť spôsobila stavy úzkosti a neprítomnosť by nepriaznivo vplývala na výsledky liečebného procesu

  • návšteva pacienta na OAIM, ak je z liečebného hľadiska indikovaná

  • sprievod detského pacienta

  • návšteva  dieťaťa v paliatívnej starostlivosti príbuznými dieťaťa

Pre uvedené výnimky platia striktné pravidlá. Prichádzajúci musia byť kompletne zaočkovaní, 14 dní po druhej dávke dvojdávkovej vakcíny alebo 4 týždne po jednodávkovej vakcíne alebo 14 dní po akejkoľvek dávke, ak osoba prekonala ochorenie COVID-19 za ostatných 180 dní. Testovaní sa preukážu negatívnym PCR testom, nie starším ako 72 hodín. Antigénový test nesmie byť starší ako 48 hodín v tejto fáze vývinu pandémie. Osoby po prekonaní ochorenia COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami.

Pred vstupom na oddelenie sú príbuzní povinní ohlásiť sa u službukonajúceho personálu a predložiť doklad o splnení hore uvedených podmienok a návštevy na izbe sa nesmú krížiť. Návšteva je povinná mať prekryté dýchacie cesty respirátorom FFP2 bez výdychového ventilu, vykonať hygienickú dezinfekciu rúk pri príchode a odchode, prípadne použiť požadované OOPP, návšteva sa zdržiava pri konkrétnej osobe, pre ktorú bola návšteva povolená a minimalizuje svoj pohyb na oddelení a v zdravotníckom zariadení.

Sprevádzajúca osoba pri pôrode môže byť prítomná za prísnych hygienických opatrení. Musí sa však preukázať negatívnym RT-PCR tesom, nie starším ako 72 hodín. Ak ide o neodkladné prijatie rodičky a sprevádzajúca osoba sa nevie preukázať požadovaným dokumentom, nemocnica antigénová, aj PCR test vykoná za aktuálne stanovený poplatok.

Momentálne je vo zvolenskej nemocnici 9 pozitívnych pacientov na ochorenie COVID-19, z toho 2 sú na umelej pľúcnej ventilácii.  

Nemocnica AGEL Krupina je v II. stupni ohrozenia a podľa platného covid automatu je v bordovej fáze. Respirátor je v interiéri taktiež povinný. V krupinskej nemocnici platia rovnaké pravidlá ako vo zvolenskej, ale v prípade, že je potrebné sa preukázať antigénovým testom, nesmie byť starší ako 24 hodín.   

 

Späť