Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Mesto Zvolen pomáha zvolenskej nemocnici. Vďaka finančnej dotácii má nemocnica nové kyslíkové koncentrátory a postele

11.8.2021

Vďaka ústretovosti mesta Zvolen a dotácii z mestskej pokladnice mohla Nemocnica AGEL Zvolen v ostatných dňoch zakúpiť kyslíkové koncentrátory a polohovateľné lôžka. Nemocnica má za sebou náročné obdobie poznačené pandémiou koronavírusu a za každú podporu, ktorá je nasmerovaná k pomoci a uzdraveniu pacienta je mimoriadne vďačná.

„Spojila som sa s pani riaditeľkou, ktorá sa zmienila, že nemocnica by pre pacientov potrebovala viac prístrojov zabezpečujúcich nevyhnutný kyslík. Finančnú pomoc sme teda nasmerovali sem. Dnes sa teším, že prístroje začnú pomáhať tam, kde je to potrebné,“ uviedla zvolenská primátorka Ing. Lenka Balkovičová. Nemocnica AGEL Zvolen vďaka finančnej dotácii 8000 eur obstarala 4 kyslíkové koncentrátory a 3 elektrické polohovateľné postele. Kyslíkové koncentrátory sú zvlášť pre postcovidových pacientov veľkou pomocou, pretože u mnohých z nich dlhodobo pretrvávajú respiračné problémy. Na umelú pľúcnu ventiláciu už síce nie sú odkázaní a ani na také vysoké prietoky kyslíka, aby museli byť umiestnení na lôžku s centrálnym rozvodom kyslíka. V tomto prípade je však koncentrátor, ktorý produkuje kyslík z okolitého prostredia a nevyžaduje pripojenie na žiadny špeciálny rozvod alebo prístroj, ideálnym riešením. Veľkou výhodou je, že prístroj je využiteľný aj mimo pandémie COVID-19 u pacientov s rôznymi respiračnými ochoreniami. „Čo sa týka 3 lôžok, sú vítaným príspevkom k obmene lôžkového fondu nemocnice. Spoločnosť AGEL každoročne investuje finančné prostriedky do výmeny lôžok, stále sa nám však ešte nepodarilo vymeniť všetky lôžka a matrace. Kvalitné lôžko a kvalitný matrac sú veľmi dôležitým aspektom pri hospitalizačnej liečbe, preto sme vďační za každú pomoc a zvýšenie komfortu našich pacientov. V mene našich pacientov a zamestnancov ďakujem mestu Zvolen za pomoc,“ povedala riaditeľka zvolenskej nemocnice Ing. Ľudmila Veselá. „Covid nás všetkých poriadne vytrápil a je zrejmé, že zďaleka nepovedal posledné slovo.  Zdravie darovať nikomu nedokážeme. Môžeme sa však pokúsiť pomôcť,“ povedala k finančnému daru zvolenská primátorka Ing. Lenka Balkovičová.

Späť