Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Sestry zvolenskej nemocnice sa vďaka najnovším informáciám prispôsobujú trendom a vychádzajú v ústrety pacientovi

30.6.2021

Nemocnica AGEL Zvolen neustále dohliada na to, aby jej zamestnanci nestagnovali, rozvíjali sa a skvalitňovali tak komplexnú zdravotnú starostlivosť. V ostatných dňoch získali najnovšie informácie sestry v Nemocnici AGEL Krupina (vysunuté pracovisko zvolenskej nemocnice) v rámci odborného seminára. Rovnako sa dovzdelávali aj sestry z detského, gynekologicko - pôrodníckeho a novorodeneckého oddelenia zo zvolenskej nemocnice, ktoré si doplnili vedomosti v oblasti dojčenia.

Sestry v krupinskej nemocnici sa venovali aktuálnej téme covidu. Komplikáciám po prekonaní ochorenia a následkom, ktoré už v súčasnosti vieme pomenovať. Taktiež sa venovali téme domácej liečby po napadnutí koronavírusom, dôležitosti užívania vitamínov a efektívnej liečbe dostupnými liečivami. V tejto súvislosti bola jednou z tém aj hygiena rúk, techniky správneho a efektívneho umývania rúk a predovšetkým hygiena pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Zaujímavou bola tiež téma k najčastejšej nemocničnej črevnej infekcii, ktorú spôsobujú baktérie klostrídie. Tá sa vyskytuje hlavne u pacientov, ktorí dlhodobo užívajú antibiotiká a majú črevnú mikroflóru narušenú natoľko, že sú mimoriadne náchylní na nakazenie sa touto baktériou.  Aj v tomto prípade sa sestry venovali hlavne prevencii.

Sestry zo zvolenskej nemocnice absolvovali seminár o dojčení s odborníčkami v tejto oblasti MUDr. Irenou Dobišovou a Mgr. Michaelou Galkovou PhD. Keďže pôrodnica vo zvolenskej nemocnici je vyhľadávanou aj pre rodičky z iných spádových oblastí je pre ňu prioritou poskytovať mamičkám kvalitnú a predovšetkým odbornú starostlivosť. K nej nepochybne patrí aj dojčenie. A práve k technikám, začiatkom dojčenia u matky po pôrode a následnom udržaní dieťatka dojčiť aj ďalšie mesiace po prepustení z pôrodnice si sestry doplnili vedomosti. Citlivý prístup a dostatok správnych informácií umožní sestrám byť nápomocné tak pre mamičky, ako aj pre nemocnicu. Viaceré účastníčky  seminára si pochvaľovali hlavne možnosť vymeniť si skúsenosti v nesilenej a priateľskej diskusii. „Pre nás, pre sestry je takéto stretnutie veľmi dôležité a posúva nás dopredu. Vymenili sme si skúsenosti a dopodrobna prebrali aj problémy, ktorými si mamičky v začiatkoch kojenia prechádzajú a ako ich prekonať,“ povedala manažérka dennej zmeny z Oddelenia neonatológie zvolenskej nemocnice, Mgr. Jaroslava Dávidová.

Späť