Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Nemocnica AGEL Zvolen modernizuje aj menšiu nemocnicu v Krupine

6.5.2021

Pod Nemocnicu AGEL Zvolen patrí aj o niečo menšia Nemocnica AGEL Krupina, v ktorej pracuje cez 60 zamestnancov. Počas druhej vlny pandémie zohrala aj krupinská nemocnica dôležitú úlohu, pretože tu bolo vytvorené COVID oddelenie pre pacientov s koronavírusom. Po zlepšení pandemickej situácie je už nemocnica celá ,,biela“ a môžu sa v nej realizovať nové modernizačné projekty. Tým prvým je vybudovanie nadštandardných izieb na oddelení dlhodobo chorých.

V rámci nemocnice bolo od začiatku roka 2021 umiestnených  takmer 180  pacientov s koronavírusom. Dnes už je lôžková časť kompletne reprofilizovaná pre bežných pacientov a vyťažené je najmä oddelenie dlhodobo chorých. ,,Práve tu sme sa zamerali na modernizáciu. Vybudovali sme moderné a útulné  nadštandarné izby s patričným komfortom pre pacientov,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen, Ing. Ľudmila Veselá. Izby  sú zariadené v neutrálnych tónoch a najväčšou devízou samotnej nemocnice je nepochybne pokojné prostredie, ktorom sa nachádza. Súčasťou izieb je vlastné sociálne zariadenie, sprcha,  televízor, chladnička a ďalšie drobnosti potrebné pre bežný život. ,,Prví pacienti si už nadštandardné izby môžu pri prijatí na hospitalizáciu vybrať od začiatku mája,“ dodáva riaditeľka.  Nemocnica AGEL Krupina poskytuje zdravotnú starostlivosť v meste, ktoré má približne 7900 obyvateľov. Je zameraná predovšetkým na liečbu dlhodobo chorých pacientov, a teda potreba mať aj nadštandardné izby bola nevyhnutnosťou v rámci zvyšovania kvality zdravotnej starostlivosti. Ročne krupinská nemocnica hospitalizuje takmer 700 ľudí a viac ako 23 000 ich ošetrí ambulantne.

Späť