Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

volenská nemocnica hlási ďalší pokles pacientov s koronavírusom. Vo veľkokapacitnom očkovacom centre by sa malo očkovať už vakcínou Pfizer/Biontech

26.4.2021

Nemocnica AGEL Zvolen môže aj po ďalšom týždni konštatovať zlepšenie pandemickej situácie. Obavy, ako sa prejaví Veľká noc sa teda nepotvrdili. Nemocnica postupne spúšťa aj plánovanú operatívu. K zmene však dôjde vo veľkokapacitnom očkovacom centre v budove Doprastavu. Vakcínu AstraZeneca by mala nahradiť po novom vakcína Pfizer/Biontech.

„Oproti minulému týždňu nám opäť poklesol stav hospitalizovaných pacientov s potvrdeným koronavírusom. K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 8 pacientom s covid-19, podporu umelej pľúcnej ventilácie si vyžadujú 5 pacienti, 2 sú napojení na neinvazívnu ventiláciu a 19 pacientov je suspektných,“ uviedla aktuálne čísla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ing. Ľudmila Veselá. Rovnako ako minulý týždeň má nemocnica má už len 2 zamestnancov s diagnózou covid-19, nikto nie je v karanténe.

Priaznivý vývoj pandémie v celom regióne potvrdzuje aj testovanie na koronavírus. „Za uplynulý týždeň sme vykonali 381 PCR testov, 42 testov zo slín a 767 antigénových testov, pričom pozitívni výsledok mali len 3 testovaní,“ informovala riaditeľka nemocnice. Od začiatku očkovania v obidvoch centrách vo Zvolene zaočkovali už takmer 16 200 ľudí. „Podľa aktuálnych informácií, od mája by sme vo veľkokapacitnom očkovacom centre mali začať očkovať už len vakcínou Pfizer/Biontech, chce to menšie organizačné zmeny najmä čo sa týka skladovania  a prípravy vakcíny, ale budeme na to pripravení,“ uistila Ing. Veselá.

Nemocnica postupne rozbieha aj plánované operácie, za minulý týždeň bolo odoperovaných 58 pacientov. Zákaz návštev pacientov a prísne protiepidemické opatrenia zatiaľ zostávajú v platnosti.

Späť