Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Hanka je 1000. dieťatko narodené v Nemocnici AGEL Zvolen v tomto roku

27.10.2020

Hoci je epidemiologická situácia na Slovensku stále vážna, život okolo nás denne prináša aj krásne momenty. Jedným z nezabudnuteľných je určite narodenie malého človiečika. V Nemocnici AGEL Zvolen sú tieto dni náročné, radostné chvíle však zaznamenávajú aj tu. Na Gynekologicko – pôrodníckom oddelení v týchto dňoch prišlo na svet 1000. dieťatko v tomto roku. Dievčatko s krásnym slovenským menom, Hanka.

Malé klbko šťastia na narodilo v piatok poobede (23.10.2020) mamičke Lenke a dievčatko malo ideálne miery - 52 cm a 3120g. Doma už Hanku čaká dvojročná sestrička Lenka a milujúci ocko. Na svet prišla prirodzeným spôsobom, mamička Lenka to zvládla hrdinsky. A to všetko aj napriek tomu, že na oddelení platia prísne protiepidemiologické opatrenia. Zodpovednosť a ochota spolupracovať však ani tejto maminke nechýbali a pochvalu dostal od nej nielen náš personál, ale pomyselnú jednotku dostala aj nemocnica od dvojnásobnej maminky: „Môžem len chváliť. Zdravotnícky personál bol úžasný.“ 

Nemocnica AGEL Zvolen sa už tretí rok po sebe môže pochváliť tým, že práve október prináša so sebou narodenie 1000. dieťatka. Pre nemocnicu v tomto regióne to nie je len číslo, je to aj fakt, že pôrodnica si získava obľubu a zároveň záväzok byť stále lepší. V tomto roku sa musela vyrovnať s pandémiou koronavírusu a dokonca si vyskúšali reálny pôrod rodičky, podozrivej na koronavírus. „Súčasná epidemiologická situácia nám síce mierne komplikuje prácu, ale snažíme sa byť za prísnych hygienických opatrení stále ústretoví a rodinný príslušník môže byť pri pôrode,“ povedal primár gynekologicko – pôrodníckeho oddelenia, MUDr. Peter Molitoris.

Pôrodnica vo zvolenskej nemocnici patrí v regióne banskobystrického samosprávneho kraja k  pôrodniciam s najvyššou pôrodnosťou. Ročne sa v nej narodí približne 1300 novorodencov. Vedenie nemocnice neustále hľadá prostriedky na udržanie a zvýšenie komfortu a bezpečnosti mamičiek a ich detí. V uplynulých rokoch sa do rekonštrukcie lôžkových jednotiek, ako aj ambulantných a prevádzkových priestorov investovala takmer 650 tisíc eur.

Späť