Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Zvolenská nemocnica otvorila ortopedickú ambulanciu

1.7.2020

Nemocnica AGEL Zvolen poskytuje od júla služby zdravotnej starostlivosti aj v Ortopedickej ambulancii. Tá sa doteraz síce nachádzala v priestoroch nemocnice, avšak od 1. júla prešlo jej fungovanie priamo pod Nemocnicu AGEL Zvolen. Ordinuje v nej MUDr. Elena Kašubová a pacienti ju nájdu v nových priestoroch detského pavilónu na prízemí.

Ortopedická ambulancia zvolenskej nemocnice je určená pre deti aj dospelých. Ordinačné hodiny sú každý pracovný deň od 07:00 – 15:30 hod. ,,Každý deň medzi 07:00 a 08:00 sa vykonávajú zákroky ako napríklad obstreky chrbtice, aplikácie vnútrokĺbových injekcií na regeneráciu kĺbov, punkcie kolien a podobne. Pondelky a piatky sú vyhradené pre najmenšie detičky do 6 rokov,“ hovorí MUDr. Elena Kašubová. Pre bábätká vykonávajú v tejto ambulancii sonografiu bedrových kĺbov a pri väčších deťoch sa riešia najmä problémy plochých nôh, skolióza, zlé držanie tela alebo vrodené vývojové chyby.

Utorky až štvrtky sú určené pre všetkých detských pacientov od 7 rokov a pre dospelých. Pri deťoch v školskom veku sa ortopédia zaoberá tiež najčastejšie plochými nohami a skoliózou, prípadne sa riešia následky úrazov či ochorenie rastových chrupaviek z rýchleho rastu. ,,Dospelých liečime najčastejšie z ochorení, ako sú degeneratívne ochorenie kĺbov, pretože po 40. roku všetky kĺby degenerujú a všetky následky vrodených vývojových chýb, ktoré si pacient so sebou nesie do dospelého veku. Veľkou skupinou sú pacientky s osteoporózou, teda s odvápnením kostí. Ide o dôsledok sedavého životného štýlu, kedy sa málo hýbeme, bojíme sa slniečka kvôli rakovine kože, tak osteoporóza pribúda,“ vysvetľuje lekárka z ortopedickej ambulancie.

Pacienti sa do ambulancie na vyšetrenie môžu objednať na telefónnom čísle 045/5201 202.

Ortopedická ambulancia  je špecializované zdravotnícke pracovisko, ktorého náplňou práce je diagnostika, liečba a dispenzarizácia (pravidelné sledovanie) pacientov s ortopedickým ochorením, konziliárna, posudková činnosť a spolupráca so zdravotníckymi zariadeniami ústavnej zdravotnej starostlivosti v odbore ortopédia. Tento odbor vo svojej činnosti  spolupracuje s ďalšími špecializačnými odbormi,   predovšetkým s chirurgiou, úrazovou chirurgiou, reumatológiou, špecializačným odborom fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia, neurológiou, neurochirurgiou, ortopedickou protetikou, klinickou onkológiou, vnútorným lekárstvom, anesteziológiou a intenzívnou medicínou, geriatriou, pediatriou či s rádiológiou. Potrebná je aj spolupráca s liečebňami, ústavmi pre telesne postihnutých, prírodnými liečivými kúpeľmi a kúpeľnými liečebňami.

Zdravotnícke zariadenia siete AGEL v rámci rebrandingu používajú od 1. júla 2020 nové označenie vo forme Nemocnica AGEL a príslušný názov mesta.  Meno AGEL sa z doplňujúcej pozície v názve zdravotníckeho zariadenia stalo jeho pevnou súčasťou.

Späť