Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Vo zvolenskej nemocnici pomáhajú aj dobrovoľníci

31.3.2020

Šíriaca sa epidémia koronavírusu COVID-19 si žiada vo všetkých nemocniciach maximálne nasadenie lekárov, sestier, ošetrovateľov. Vzhľadom na mimoriadne opatrenia, ktoré boli v zdravotníckych zariadeniach prijaté, sú potrebné aj väčšie personálne kapacity na zvládnutie zmenenej organizácie každodenného chodu nemocníc počas mimoriadneho režimu. Jednou z možností, ako sa s touto situáciou vysporiadať, je aj nezištná pomoc zo strany dobrovoľníkov, prevažne z radov študentov medicíny. V Nemocnici Zvolen, ktorá je členom skupiny AGEL, už prví traja dobrovoľníci prikladajú ruku k dielu a okrem získania cenných skúseností pomáhajú nášmu personálu zvládať nápor, ktorý táto aktuálna epidemiologická situácia prináša.

Jednou z dobrovoľníčok je aj Katarína, ktorá pochádza z Lieskovca, takže voľba zvolenskej nemocnice bola v jej prípade jednoznačná. ,,Momentálne som vo 4. ročníku na Masarykovej univerzite v Brne, avšak máme zrušený semester. Dobrovoľníctvo som si zvolila aj preto, že nás aj na fakulte vedú k tomu, aby sme vrátili vďaku za roky praxe lekárom a sestrám a aby sme si vzájomne pomáhali,“ hovorí študentka Katarína. Vo zvolenskej nemocnici pomáha Katarína pri triáži pacientov, po príchode do areálu im odmeria teplotu a vypĺňa s nimi dotazník ohľadom symptómov typických pre koronavírus COVID-19 alebo ohľadom cestovateľskej anamnézy. Dobrovoľníci v Nemocnici Zvolen ďalej pomáhajú aj sestrám, aby odľahčili do istej miery ich prácu a zároveň, aby sa naplno mohli venovať svojej špecializácii a neohrozilo to nijakým spôsobom bežný chod oddelenia. Katarína, ktorá je sama budúcou lekárkou, v týchto dňoch prácu zdravotníckeho personálu oceňuje ešte viac. ,,Chcela by som tiež poďakovať zdravotníkom za to, že zrejme ešte budú veľa času navyše tráviť v práci a že ju momentálne kladú na prvé miesto, pričom, žiaľ, rodina a osobné voľno idú v tejto situácii do úzadia,“ dodáva Katarína.

Späť