Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Ako ovplyvňuje šíriaci sa koronavírus COVID-19 chod zvolenskej lekárne?

30.3.2020

Lekáreň v Nemocnici Zvolen, ktorá je členom skupiny AGEL, je pripravená čeliť šíriacemu sa koronavírusu COVID-19. Prijala mimoriadne opatrenia, ktorými zabezpečuje ochranu nielen pacientov, ale aj personálu lekárne.

Prvým z opatrení je regulácia vstupu pacientov do priestorov lekárne. Pacienti vstupujú do lekárne po dvoch, maximálne po troch a personál zároveň dbá o dodržiavanie ich rozostupov. Samozrejmosťou sú rúška a rukavice, ktoré sú pre personál povinnosťou. ,,Chránime tým seba aj pacientov,  od nich tiež požadujeme, aby do lekárne vstupovali len s ochranným rúškom. Dvakrát denne po pol hodine máme zavreté a dezinfikujeme podlahy, kľučky, táru, teda pracovný stôl lekárnikov a farmaceutických asistentov, kde sa vydávajú liečivé prípravky, zdravotnícke prostriedky a doplnkový sortiment a všetky ostatné plochy. V lekárni máme počas dňa v prevádzke aj germicídny žiarič, ktorý sterilizuje vzduch, “ vysvetľuje Mgr. Peter Podhorský, vedúci farmaceut. Najväčší záujem je momentálne o lieky s obsahom paracetamolu, ibuprofénu, vitamíny a prípravky na imunitu. ,,Zaznamenávame nedostatok niektorých týchto liekov, pretože pacienti si ich kupovali väčšinou do zásoby. Snažíme sa všetkým vychádzať v ústrety, našťastie pacienti si uvedomujú situáciu a správajú sa disciplinovane,“ hovorí vedúci farmaceut. Na záver dodáva aj všeobecné odporúčania pre pacientov: ,,Prosíme aj týmto spôsobom pacientov, aby boli trpezliví a ohľaduplní, všetkých určite vybavíme k ich spokojnosti. Zároveň im odporúčame v tomto období užívať najmä vitamín C, selén, zinok a multivitamíny.“

Späť