Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Malých pacientov vo Zvolene potešili vojaci

9.3.2020

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, v uplynulých dňoch privítala na svojom Detskom oddelení návštevu vo vojenských uniformách. Príslušníci vzdušných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky pravidelne a dlhodobo spolupracujú s nemocnicou v rámci starostlivosti o svojich vojakov, ale snažia sa pomáhať aj deťom, a to nielen v rámci svojej profesie. Teraz sa zamerali na najmenších pacientov. Z dobrovoľného finančného príspevku zakúpili televízor, ktorý venovali malým pacientom na Detskom oddelení, aby mohli mať aspoň trochu spríjemnený pobyt v nemocnici. Okrem televízneho prijímača vojaci venovali deťom aj plyšové hračky.

Deti sú z televízora aj plyšových hračiek nadšené a na chvíľu úplne zabudli, že sa nachádzajú v nemocnici. Detské oddelenie Nemocnice Zvolen ročne hospitalizuje približne 1100 pacientov vo veku 3 až 19 rokov, najčastejšie s ochoreniami dýchacích ciest, zažívacieho traktu, močových ciest, neurologickými, endokrinologickými aj niektorými infekčnými ochoreniami. Vo zvolenskej nemocnici majú pre malých pacientov materskú aj základnú školu.

Späť