Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Nemocnica Zvolen vynovila Detské oddelenie

18.2.2020

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL v uplynulých týždňoch zrevitalizovala tamojšie Detské oddelenie. Celkové náklady na rekonštrukčné práce si vyžiadali takmer 45 000 EUR a oddelenie tak zásadným spôsobom zlepšilo komfort pre malých pacientov, ako aj zvýšilo kvalitu poskytovaných služieb.

Kompletnou rekonštrukciou prešla kúpeľňa, pribudol nový sprchovací kút, realizovala sa výmena sanity, bezpečnostných zábran okolo radiátorov a na prípravu jedál a nápojov pre najmenších pacientov bola inštalovaná nová kuchynská linka. ,,Špeciálne pre malých pacientov bola zo strany zdravotnej poisťovne UNION realizovaná výzdoba na stene pri vstupe na oddelenie. Deťom sme sa snažili spríjemniť pobyt aj maľbami s detskými motívmi priamo na izbách, kde ležia. Realizuje ich vyštudovaná dizajnérka a zároveň naša vychovávateľka základnej školy, ktorú máme priamo v detskom pavilóne“, hovorí MUDr. Zuzana Krčíková, primárka detského oddelenia.

Na Detskom oddelení Nemocnice Zvolen bolo vlani hospitalizovaných takmer 1100 malých pacientov. ,,Naše Detské oddelenie má 17 lôžok. Liečebnú a diagnostickú starostlivosť poskytujeme deťom s ochoreniami dýchacích ciest, zažívacieho traktu, močových ciest, neurologickými, endokrinologickými aj niektorými infekčnými ochoreniami“, dodáva MUDr. Krčíková.

Oddelenie sa delí na oddelenie dojčiat a batoliat (0-3 roky) a oddelenie veľkých detí (3 až 19 rokov). Súčasťou oddelenia je 6 nadštandardných lôžok pre matky s deťmi.

Na oddelení pôsobí materská a základná škola.

Späť