Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

V Nemocnici Zvolen chystajú rekonštrukciu výťahov

4.2.2020

Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu svojich výťahov. Cieľom je zmodernizovať doterajšie zastarané a zvýšiť tak komfort pohybu návštevníkov i zamestnancov. Investícia za 210 tisíc EUR by mala byť hotová do pol roka.

Pohyb v nemocnici modernými výťahmi, ktoré sú rýchle, bezpečné a majú komfortné ovládanie je dôležitý tak pre pacientov, ktorí do nemocnice prichádzajú, ale predovšetkým pre presun hospitalizovaných ležiacich pacientov  a personál nemocnice.

,,Plánujeme realizovať výmenu štyroch výťahov. Pôjde o osobný výťah v poliklinike, kde už bol jeden výťah vymenený v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom v roku 2018 a ďalej v  chirurgickom pavilóne, kde sme vlani realizovali výmenu nákladného výťahu“, hovorí riaditeľ nemocnice vo Zvolene Ján Belanský. Ďalšie dva výťahy sa budú meniť v detskom pavilóne a v spoločnom pavilóne, kde sa nachádza neurologické, interné a geriatrické oddelenie bude nový nákladný výťah.

Nemocnica Zvolen vlani hospitalizovala takmer 15 500 pacientov, vykonala približne 3 400 operácií, ambulantne ošetrila viac ako 137 tisíc pacientov. Spoločnosť AGEL SK do rozvoja nemocnice investovala vyše milión EUR, ďalších 3,6 milióna sa preinvestovalo z prostriedkov EÚ. Nemocnicu od 1. júla 2010 prevádzkuje spoločnosť AGEL SK a. s. na základe nájomnej zmluvy odsúhlasenej Banskobystrickým samosprávnym krajom. Zmluva platí na obdobie 25 rokov, od 1. júla 2010 s tým, že nájomca má prednostné právo aj na ďalších 15 rokov nájmu.

Späť