Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

Budúce mamičky si prišli pozrieť miesto, kde privedú na svet svoje bábätká

29.10.2019

S veľkým záujmom budúcich mamičiek sa stretol deň otvorených dverí na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Nemocnice vo Zvolene, člena skupiny AGEL SK. Okrem prehliadky samotnej pôrodnice, podmienok a prostredia, kde mamičky privádzajú na svet svoje ratolesti, sa im venoval aj primár MUDr. Peter Molitoris s témami ohľadom humanizácie pôrodu a najnovších metód tlmenia bolesti v priebehu pôrodu.

,,Boli sme prekvapení nečakaným záujmom žien o návštevu u nás a tiež množstvom informácií, ktoré mali budúce mamičky už naštudované. Niektoré nás prekvapili aj zaujímavými otázkami, ktoré sme radi zodpovedali, či rôzne metódy, postupy, či trendy vysvetlili“, hovorí MUDr. Peter Molitoris, primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Zvolen.

Návštevníčky dňa otvorených dverí diskutovali aj s certifikovanou lektorkou psychofyzickej prípravy na pôrod ohľadne otázok samotného pôrodu a prípravy naň. Okrem priblíženia sveta novorodeniatok bola reč aj o význame bondingu a dojčenia.

Pôrodnica vo zvolenskej nemocnici patrí v regióne Banskobystrického samosprávneho kraja k  pôrodniciam s najvyššou pôrodnosťou. Ročne sa v nej narodí asi 1300 novorodencov. V tomto roku sa už v nemocnici narodilo tisíce bábätko. Vedenie nemocnice neustále hľadá prostriedky na udržanie a zvýšenie komfortu a bezpečnosti mamičiek a ich detí. V uplynulých dvoch rokoch tak do rekonštrukcie lôžkových jednotiek, ako aj ambulantných a prevádzkových priestorov investovala takmer 650 tisíc eur.

Zaujímavosťou zvolenskej pôrodnice je, že všetci novorodenci dostanú krásny módny doplnok, ružovú alebo modrú čiapočku s nápisom: „Už som tu“, ktorú si ako spomienku na miesto, kde sa narodili, odnesú domov. 

Späť