Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

045/5201 111
045/5201 245
zvolen@careservices.sk

O nemocnici

V Nemocnici Zvolen sa v roku 2019 narodilo už 1000. dieťatko

18.10.2019

V nedeľu 13.októbra privítala zvolenská pôrodnica už tisíce bábätko narodené v roku 2019. Malá Sára sa narodila mamičke Ivanke a na svet jej pomáhal gynekológ – pôrodník MUDr. Milan Mikuš. Obe sú zdravé a spokojné a aj napriek tomu, že sa im v nemocnici páčilo, si už užívajú pohodlie svojho domáceho prostredia.

Hoci Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL SK, nevníma novorodeniatka len z pohľadu čísel, v poradí tisíce narodené bábätko si predsalen zaslúži pozornosť. O tom, že obľúbenosť pôrodnice stúpa, svedčí aj fakt, že tisíce dieťa prišlo na svet v roku 2018 až koncom októbra. Tento rok sa tak stalo o tri týždne skôr.

Pôrodnica vo zvolenskej nemocnici patrí v regióne banskobystrického samosprávneho kraja k  pôrodniciam s najvyššou pôrodnosťou. Ročne sa v nej narodí asi 1300 novorodencov. Vedenie nemocnice neustále hľadá prostriedky na udržanie a zvýšenie komfortu a bezpečnosti mamičiek a ich detí. V uplynulých dvoch rokoch tak do rekonštrukcie lôžkových jednotiek, ako aj ambulantných a prevádzkových priestorov investovala takmer 650 tisíc eur. V súvislosti so zvyšovaním štandardu bude v záverečnej fáze modernizovaná aj časť s pôrodnými sálami. „Našou prioritou je neustále zvyšovanie úrovne poskytovaných služieb a komfortu rodičiek. Veríme, že mamičky so svojimi bábätkami budú v našej nemocnici spokojné a do pôrodnice sa vrátia aj pri ďalšom pôrode.“ uviedol riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Tím gynekologicko-pôrodníckeho a novorodeneckého oddelenia privíta počas Dňa otvorených dverí 24. októbra budúce mamičky a všetkých záujemcov, ktorí si prídu pozrieť priestory gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Zvolen. Na návštevníkov čaká okrem malého prekvapenia aj diskusia s primárom MUDr. Petrom Molitorisom na tému humanizácie pôrodu. Diskutovať sa bude aj o dostupných metódach tlmenia bolesti počas pôrodu a certifikovaná lektorka psychofyzickej prípravy na pôrod zodpovie otázky týkajúce sa pôrodu a prípravy naň. Okrem priblíženia sveta novorodeniatok a bude reč aj o význame bondingu a dojčenia a súčasťou dňa bude aj prehliadka priestorov oddelenia.

Na snímkach gratuluje čerstvej mamičke riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Belanský, námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Ján Haško, primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia MUDr. Peter Molitoris, pôrodník MUDr. Milan Mikuš, staničná sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Miroslava Budová a vedúca lekárka novorodeneckého oddelenia MUDr. Katarína Golianová. Mamičku Ivanku potešili plienkovou tortou, hračkami a krásnymi chobotničkami od pani Zuzky - Hačkovinky pre radosť.

Späť